Haberler

Malazgirt Zaferi Törenlerle Kutlandı

Muş Valisi Ali Çınar, birlik ve beraberliğimizi bozarak huzurumuzu kaçırmak isteyenlere karşı milletçe uyanık olunması gerektiğini söyledi.

Muş Valisi Ali Çınar, birlik ve beraberliğimizi bozarak huzurumuzu kaçırmak isteyenlere karşı milletçe uyanık olunması gerektiğini söyledi.

Malazgirt Zaferi'nin 941'inci yıldönümü Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Malazgirt Zafer Anıtı'nda başlayan törenlere Vali Ali Çınar, AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Malazgirt Kaymakamı Muhammed Gürbüz, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama törenlerinin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Muhammed Gürbüz, kutlamayı geçen yıllara nazaran bu yıl bir haftaya yaydıklarını ve vatandaşın da kutlamalara büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Daha sonra konuşan Vali Ali Çınar, Malazgirt Zaferi'nin önemine değindi. Anadolu coğrafyasında unutulmayacak günler olduğunun altını çizen Çınar; "Halen içinde yaşadığımız Anadolu coğrafyasında milletimizin tarihine baktığımızda çok önemli ve unutmayacağımız tarihi günlerimiz vardır. Bugün, törenle kutladığımız 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi, 1299 Osmanlı Devletinin kuruluşu, 1453 çağ açıp-kapatan İstanbul'un Fethi, 1915-18 Çanakkale Savaşları, 1919-1922 milletimizin ölüm kalım mücadelesi verdiği ve vatanımızın tapusunu hep birlikte aldığımız Kurtuluş Savaşları, 29 Ekim 1923, bugünkü devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşu. Bu tarihi günleri daha da fazla sayabiliriz. Çünkü bizim tarihimiz gerçekten çok zengindir" dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Çınar, "Bizler, her ferdimiz, özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız tarihimizi iyi öğrenmeli ve iyi bilmeliyiz. Zira geçmişini ve tarihini iyi bilmeyen milletler, geleceğine doğru yön veremezler. Tarihi günleri törenlerle kutlamak, tarihimizi genç nesillere hatırlatmak ve öğretmek için iyi bir vesiledir. Milletimizin tarihine baktığımızda, gururlu ve parlak zamanları çok olmakla birlikte, hüzünlü ve sıkıntılı zamanları da olmuştur. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak milletimiz ve devletimiz için çok çalıştığımız, tüm işlerimizi adaletle yaptığımız, kutsal değerlerimizi ve maneviyatımızı koruduğumuz, ben değil, biz dediğimiz yıllar milletimizin gururlu ve parlak zamanları olmuştur. Ancak, yukarıda belirttiğimin aksine benlik ve ayrılık kavgasına girdiğimiz, birlik ve beraberliğimizi koruyamadığımız zamanlar hem devletimiz ve hem de milletimiz, bu milleti oluşturan tüm halkımız için çok acılı ve sıkıntılı yıllar olmuştur. Elbette milletimizin tarihi başarılarından ve parlak tarihi geçmişinden de gurur duymalıyız. Biz, bugün burada Malazgirt Zaferinin 941. yılını kutlayarak o muhteşem galibiyeti hep hatırlıyorsak, hiç unutmayalım ki, o zaman Malazgirt Meydan Savaşını kaybedenler de o mağlubiyeti unutmuyorlar. Tarihimizde ve belki de bugün, milletçe yaşadığımız acılı ve sıkıntılı yıllarımızda, o ve daha sonraki zamanlarda yaşanan ve unutulmayan mağlubiyetlerin payı olabilir. Hepimizin bildiği bir atasözü var. 'Su uyur, düşman uyumaz' diye. Birlik ve beraberliğimizi bozarak huzurumuzu kaçırmak isteyenlere karşı milletçe uyanık olmalıyız. Bu vatanın bize, atalarımızın bir emaneti olduğunu hiç unutmayarak, milletimizin bağımsızlığını ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını feda ettiklerini aklımızdan çıkarmadan, hepimiz aynı fedakarlık, azim ve kararlılığa her zaman sahip olmalıyız" diye konuştu.

Vali Çınar'ın konuşmasının ardından Van'ın Muradiye İlçe Belediye Başkanlığı Mehteran Takımı'nın gösterisiyle devam kutlama törenlerinde daha sonra temsili Alparslan'ın askerleriyle beraber tören alanına gelmesi ve şehrin temsili anahtarını Vali Ali Çınar'a vermesiyle devam etti. Törende çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri verildi. İzci ateşinin yakıldığı törenler, ok atışı gösterisi ve Selçuklu pilavının dağıtımıyla sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malazgirt Ali Çınar Ak Parti Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title