Haberler

Malazgirt Ruhu Bu Parkta Yaşatılacak

İzmit Belediyesi tarafından 1071 yılında kazanılan büyük zaferin gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapılan 1071 Malazgirt Parkı düzenlenen törenle açıldı.

İzmit Belediyesi tarafından 1071 yılında kazanılan büyük zaferin gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapılan 1071 Malazgirt Parkı düzenlenen törenle açıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın tarihi ve kültürel değerlerin gün yüzüne çıkartılması amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisi daha eklendi. İzmit ilçesinin Çakırköy Mahallesi'nde 1071 yılında kazanılan büyük zaferin gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapılan 1071 Malazgirt Parkı açıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Ak Parti Milletvekilleri Cemil Yaman, Radiye Sezer Katılcıoğlu ve Emine Sezer katıldı.

"Milli değerlerimiz temalı parklarımıza bir yenisini daha ekledik"

Mehteran takımının gösterisi ile başlayan açılış töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "947 yıl önce Malazgirt'ten kapılarını açtığı Anadolu'yu bize vatan olarak hediye eden Sultan Alparslan ve bütün şehitlerimizin anısına 1071 Malazgirt Parkı'mızı açıyoruz. Kınalı Asker Açık Hava Müzesi, Görev Şehitleri Anıt Parkı, Yahya Kaptan Anıt Parkı, 15 Temmuz Anıt Parkı gibi milli değerlerimiz temalı parklarımıza bir yenisini daha ekledik. Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onlara vefa borcumuz çok büyük. Onları anlatarak tanıtmak yetmez. Daha çok çalışmalıyız, çocuklarımızı daha iyi yetiştirmeliyiz" dedi.

6 bin 400 metrekare alan üzerine kurulan park dualarla açıldı

Konuşmaların ardından adını Sultan Alparslan'ın Malazgirt Zaferi'nden alan park, kurdele kesimiyle açıldı. Park, 8 köşeli Selçuklu yıldızı şeklinde inşa edildi. 6 bin 400 metrekare alan üzerine kurulan parkın içerisinde piknik ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, kondisyon aletleri, 1 kilometre yürüyüş yolu ve basketbol sahası yer alıyor. Parkın orta kısmında Sultan Alparslan'ın şaha kalkmış at üzerinde heykeli bulunuyor. Heykelin yanı sıra Sultan Tuğrul, Çağrı Bey, Kılıç Arslan gibi Selçuklu Sultanlarına ait mermer kitabeler parkı süslüyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İzmit Belediyesi Malazgirt Yaşam Haberler

title