Haberler

Malatyalı Yaşlılar "Konakta" Ağırlanacak

Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteğiyle hayata geçirdiği "Vefa Konağı"nın açılışı yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteğiyle hayata geçirdiği "Vefa Konağı"nın açılışı yapıldı.

Bakanlığın Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında Hürriyet Parkı'ndaki eski nikah dairesini yaşlılar için sosyal tesise dönüştüren belediye, haftanın belirli günlerinde sağlık hizmeti ve danışmanlığı ile rehberlik hizmeti sunacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, açılışta yaptığı konuşmada, Vefa Konağı projesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Proje kapsamında eski nikah dairesini, tadilatını yaparak yaşlılar için sosyal tesise dönüştürdüklerini aktaran Polat, şöyle devam etti:

"Yaşlılarımız buraya gelip dinlenebilecek, çay kahve içebilecek, berberde kişisel bakımlarını gerçekleştirebilecek. Burası Malatya merkezinde bir yer. Ayrıca bakıma ihtiyacı olan büyüklerimizi bizzat evlerinde ziyaret ederek temizliklerini, kişisel bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Yine cuma günleri büyüklerimizi alıyoruz onlarla Malatya'nın tarihi mekanlarını geziyoruz, cuma namazı kılıyoruz, öğle yemeğini yedikten sonra tekrar mahallelerine bırakıyoruz. Büyüğe saygısı olmayan, yaşlısına sahip çıkmayan bir toplum batmış demektir. Bizim medeniyetimizde, geleneğimizde yaşlılarımız, büyüklerimiz bizim başımızın tacıdır ve onlara saygı gerekliliğimizdir."

Yaşlılara saygıda kusur edilmemesi gerektiğini dile getiren Polat, böyle bir ortamın yaşlıların emrine sunulmasının kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise Vefa Konağı'nın çok önemli bir proje olduğunu belirterek hayırlı olmasını diledi.

Hayata geçirdikleri hizmetlerle Türkiye'yi kalkındırmaya devam edeceklerini dile getiren Kahtalı, "Sayın Cumhurbaşkanımızla hem Malatya'ya hem Türkiye'ye hizmet edeceğiz. Tüm mazlum coğrafyaların umudu olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde el ele vererek ülkemiz üzerinde hesabı olanların hesaplarını başlarına geçirmek için gayret içerisinde olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, konağın açılışı yapıldı. Törene, Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hürriyet Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title