Haberler

Malatyada Kılıçdaroğlu Mektubu Polemiği

CHP Malatya İl Kadın Kolları Üyeleri, Acılı Anneye Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'nun Yılbaşı Mektubunu Verirken AK Parti İl Örgütü Konuyu Gaf Olarak Nitelendirdi

CHP Malatya İl kadın Kolları üyeleri, kısa süre önce trafik kazasında 2 çocuğunu kaybeden aileye yaptıkları ziyarette acılı anneye Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'nun yılbaşı mektubunu verirken AK Parti İl Örgütü konuyu gaf olarak nitelendirdi. CHP Kadın Kolları ise olayın tamamen tesadüf olduğunu söyledi.

Malatya CHP Kadın Kolları Başkanı Gülen Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri yılbaşı günü Yeşiltepe semtinde bulunan Kaya ailesini ziyaret ederek 14 Aralık'ta kazada 2 çocuğunu kaybeden anne Güllü Kaya'ya CHP Genel Başkanının tüm kadınlara yönelik olarak yazdığı mektubu verdi.

20 gün önce 2 çocuğunu trafik kazasında kaybeden acılı anneye verilen ve Kılıçdaroğlu'nun kalem aldığı mektupta, "Bugün hepimiz daha bir duyguluyuz. Bu yıl, gerçekleşmesini istediğimiz, umutlarımız, hayallerimiz var. Çocuklarımızın geleceği, yakınlarımızın sağlık ve huzur içinde olması çok önemli.

2011'de çocuklarının başarılarını, ailenin güzel günlerini duyurmak istersen, lütfen bana yaz ya da CHP Genel Merkezi'ne bir telefon edip bildir. Yanında olabilir, o güzel anlarını kardeşçe paylaşabilirsem, ne mutlu bana. Seni ve aileni kucaklar, hepinize güzel bir yıl dilerim. Kardeşçe sevgi ve saygılar" dedi.

Ziyaretin basında yer almasından sonra AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, "Seçim dönemlerinde siyasi partiler yaptıkları çalışmalarla gafa meydan vermemeli" dedi.

Partisinin "Halk Günü"nde gazetecilerin sorusunu cevaplayan Şahin, teşkilatların seçim dönemlerinde çalışmaları olacağını belirtirken, "Bu tür ziyaretler yapılırken gafa meydan verilmemesi için önceden çalışma yapılması daha hayırlı olur" dedi. Şahin, Malatya'da acılı bir anneye ziyaret sırasında farkında olmadan yapılmış gaf olduğunu söyledi.

Eleştirilere maruz kalan CHP Kadın Kolları yönetimi ise acılı aileyle birlikte kameralar karşısına geçerek ziyarette bir gafın yaşanmadığını yaşanan olayın tamamen bir tesadüf olduğunu söyledi. Kadın Kolları İl başkanı Gülen Karaduman, ziyarete gittikten sonra evde taziye olduğunu öğrendiklerini ifade ederek şunları söyledi;

"İl kadın kolları üyelerimizle birlikte, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun, aile sigortasını anlatan yeni yıl mesajlı mektubunu anlatmak üzere, ilimizin Yeşiltepe semtinde Kaya ailesini ziyaret ederek bu mektubu okuduk. Kadın kollarımız, taziye olayını orada öğrenmişlerdir. Kaya ailesi 5 çocuklu bir ailedir. Hiçbir sosyal güvencesi bulunmamaktadır.

CHP Kadın Kolları başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin 'Kaya' ailesini ziyaret etme amacı, Genel Başkanımızın mektubunu iletmek ve aile sigortasını anlatan mesajını okumaktır. Kadın kolları aileyi ziyaret ederek mektubu okumuştur. Tüm gerçek bundan ibaret iken, basında yer alan 'Gaf' ve 'Tuhaf hareket' adlı değerlendirmeleri üzüntü ile görmekteyiz."

Malatya'dan Sivas'a 14 Aralık'ta taziye ziyaretine giden aynı aileden kişileri taşıyan minibüs park halindeki TIR'a çarpmış, kazada 9 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title