Haberler

Malatya: Yerel Gündem 21, 'Aile İçi İletişim' Konulu Panel Düzenledi

Malatya Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi tarafından 'Aile İçi İletişim' konulu panel düzenlendi.

Malatya Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi tarafından 'Aile İçi İletişim' konulu panel düzenlendi.

Yerel Gündem 21'in Belediye İşhanı'ndaki Salonu'nda düzenlenen panele, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın eşi Nurten Akın, Belediye Başkanı Danışmanları Adil Akkoyunlu ve Salih Büker, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar ile Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Aysel Çelikyay, ailenin toplumun en küçük sosyal birimi olduğunu bildirerek, toplumun mutlu ve huzurlu olmasının aile içindeki huzur ve mutlulukla orantılı olduğunu ifade etti. Aile içindeki iletişimin ailenin temel yapısında çok önemli bir yer teşkil ettiğini kaydeden Malatya Belediye Başkanı Akın'ın eşi Nurten Akın, özellikle bayanların aile içi iletişimde daha başarılı olmaları için bu konuda uzman yazarların kitaplarını okumasını ve buna benzer seminerlere katılmalarını tavsiye etti. Programa panelist olarak katılan Psikolog Sabri Titi ise, evliliklerde eşler arasında etken ve edilgen görevlerin iyi bilinmesi gerektiğini kaydederek, eşlerin birbirlerine güler yüzlü olmasını ve aile içinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Eşlerin arasında gerginlik oluşturan konuşların sakin zamanlarda konuşulmasını belirten Titi, tartışmalara ailelerin karıştırılmasının çok kötü olduğunu ifade etti. Avukat Arda Tutar Kaya, 1926 yılından beri Medeni Kanun'un var olduğunu aktararak, bayanların ailelerin rızasıyla 17 yaşından itibaren evlenebileceklerini, zorunlu evliliklerde ise şikayette bulunup dava açılabileceğini dile getirdi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın danışmanlarından Araştırmacı Yazar Adil Akkoyunlu ise insanların en güzel huzuru ailelerinde bulacaklarını aile bağları kuvvetli olmayan toplumlarda her anlamada çözülmeler olduğunu ve bunun da toplumun yapı taşlarını yerinden oynattığını kaydetti. Paneli kapanış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, Yerel Gündem 21 olarak toplumun güncel sorunlarına çözüm üretme noktasında buna benzer çalışmaların devam edeceğini söyleyerek, katılan herkese teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title