Haberler

Malatya Ülkü Ocakları'ndan Çanakkale Zaferi Konferansı

Malatya Ülkü Ocakları Tarafından Çanakkale Zaferi Konulu Konferansı Düzenlendi.

Malatya Ülkü Ocakları tarafından Çanakkale Zaferi konulu Konferansı düzenlendi.

Malatya Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen konferans belediye konferans salonunda yapıldı. MHP Malatya eski Milletvekili Namık Hakan Durhan, MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, MHP Malatya Merkez İlçe Başkanı Cumali Gürhan, Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Coşkun, MHP Kadın Kolları Başkanı Gülşen Özer ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Salondaki ön koltuklara MHP'nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş ve ülkücü şehitlerin fotoğrafları konuldu. Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Çoşkun, "Çanakkale azın çoğa karşı,yokluğun varlığa karşı mananın maddeye karşı,mazlumun zalime karşı dik duruşunun bir savaşıydı. Çanakkale öyle bir destandır ki,ne görenin gördüğünü,ne duyanın duyduğunu layıkıyla anlatamadığı Türk'ün muhteşem bir destanıdır" dedi.

MHP İl Başkanı Ömer Ekici ise konuşmasında; "Dün düşman olanlar ve bize düşmanlık edenler düşmanca hisler besleyenler acaba bugün dost mu oldular? Dost oldularsa niçin burnumuzun dibin de kardeşlerimizi boğazlıyorlar, kuyumuzu kazıyorlar. Türk Devleti bugün siyasi ayak oyunları ile işgalden beter bir hale getirilmiştir. Saat 6 dan sonra bir çok ilimizin birçok semtlerine girilememektedir. Bugün Türkiye'nin hali budur" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Süleyman Özbek, günün anlam ve önemi hakkında tarihsel bilgiler aktardı.

(BK-ST-ST-Y)

17.03.2007 13:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title