Haberler

Malatya: Ulaştırma Bamkanı Binali Yıldırım'dan Açıklamalar

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ülkeni huzurunu bozma gayretinde olanların hedeflerine ulaşamayacaklarını belirterek, konuşulan şeylerin ülkeye fayda getirmesi gerektiğini belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ülkeni huzurunu bozma gayretinde olanların hedeflerine ulaşamayacaklarını belirterek, konuşulan şeylerin ülkeye fayda getirmesi gerektiğini belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Tekin ile beraber Malatya'ya geldi. Malatya Havaalanı'nın ek termanal binasının açılışına katılan Bakan Yıldırım, buradaki törende gündemdeki gelişmeler ve sivel havacılıkdaki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında son siyasi gelişmeleri eleştiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Konuş, konuş, yorul. Ortada bir şey yok. Yav bırak konuşmayı da iş yap kardeşim iş. AK Parti iş yapar, başkaları konuşur. İş bu kadar basit. Yıllardır konuşuyorlar. Hani konuşmada bir zararı yok. Konuşulan şeyin de bir faydası olsun. Söylediğin iş, birini bir işine yarasın, önünü açsın. Ortan bir fikir alsın, bu memleketin bir işini görsün. Efendim herşeye olumsuz bakacağım. Ne olacak olumsuz bakarsan" ifadelerini kaydetti.

Ülkenin huzurnunu kimsenin bozamayacağını ve kendilerini hükümet olarak ülkenin menfaatine olacak her türlü fikre ve projeye hazır olduklarını belirten Bakan Yıldırım şunları söyledi; "Bu gayretler ıskalanmak mecburiyetindedir. Hiç bir şansı yok. Kimse olmayan şansını zorlamasın. Bu ülkenin açılan önüne engeller koymaya kafa karıştırmaya kimse gayret etmesin. Bizim herkese çağrımız, bu ülkenin geleçeği için, varsa bir düşünceniz, bir öneriniz, bir projeniz, gelin koyun biz benlik davasında değiliz. Bunu biz yaptık demeyiz. Siz yaptınız deriz. Siz verdiniz fikri deriz. Sarılırız dört elle, yeter ki ülke insanımız yalık olduğu noktaya gelsin" ifadelerini kaydetti.

Havacılık sektörü ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Dünyada yüzde 5 büyüyen bir sivil havacılık sektörü var. Türkiye'deki büyüme, iç hatlarda yüzde 139, dış hatlarda ise yüzde 35 büyüyen bir havacılık sektörü var. Bununla kalmıyor, uçak sayısı 150'den 256'ya yükselmiş" dedi. Bakan Yıldırım, hava yolculuğunda artan yolcu sayısına göre, havaalanı kapasitelerini de acilen genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

"HER ALANDA ÇITAYI YÜKSELTTİK"

İç hatlarda 2003 yılında 8 milyon yolcunun taşınmasına karşın bu rakamın bugün 20 milyona çıktığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım şunları söyledi: "2002 yılı sonu itibariyle ülkemizde iç ve dış taşıma olarak 22 milyon yolcu hareketi olurken, 2005 sonunda bu sayının 55 milyona ulaştığını görüyoruz. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, Türkiye'nin 2015 yılında iç ve dış hava taşımacılığındaki yolcu sayısı 55 milyon olacak diyor. Şimdi biz 2005'te bunu yakalamışız. 10 yıl önce bunu yakaladığımıza göre buradaki hedefler, öngörüler hepsi alt üst olmuş".

Bakan Yıldırım, "AK Parti'nin bu ülkede en büyük hizmetlerinden biri her alanda çıtayı yükseltmek olmuştur. AK Parti'den sonra kim gelirse gelsin bunun altında bir hedefi insanlara veremez, vermez, şansı yoktur" dedi.

Bakan Yıldırım, hükümet olarak bilgisayarlı okur yazar oranını arttırmak için 7 yıllık bir hedef koyduklarını söyleyerek, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinde aranan yeni şartlar arasında bilgisayarlı okumuş insan sayısınında önemli bir ölçek olarak kabul edildiğini kaydetti.

Özel sektör yatırımlarını desteklediklerini belirten Yıldırım, özel sektörün kamu yatırımlarını 6 katı kadar yatırıma imza attığın ısöyledi.

Yıldırım, 1993 yılından bugünea kadar Türkiye'ye giren cep telefonu sayısını 80 milyon olduğunu ve cep telefonuna giden paranın ise 40 milyar dolar olduğunu aktardı.

Bakan Yıldırım, Malatya Havaalanın'daki IDSL cihazının bu yıl takılacağının ve artık buranın da uluslararası bir havalanı olacağını ifade ederek, uluslararası uçuşlar için ise geleçek olan tekliflere açık olduklarını belirtti. Bakan Ylıdırım, havaalanını uluslararası uçuş izni için bir kararnamenin yeterli olduğunu söyledi.

Malatya Havaalanı ek terminal açılışını yapan Bakan Yıldırım, Sim Beton Fabrikasının temel atma törenine, Mert Çorap Fabrikası'nında açılış törenine katıldı.

Bakan Yıldırım, Mert Çorap Fabrikası'nı açılışında kişisel bir özelliğini de antalarak, lastiksiz çorap üretilmesini istedi. Bakan Yıldırım, "Ben lastiksiz çorap giyiyorum, bir özel nedenimden dolayı. Hanım Ankara'da sabahtan akşama kadar dolanıyor, bulamıyor. Eğer pazar varsa, benim için yapmayın yani onu söylüyeyim. Şu sıkan çorap olmazsa iyi oluyor. Ayağında varis problemi olanlar için, ayağında başka problemi olanlara faydası oluyor. Bu özel bir istek gibi oldu. Kusura bakmayın aklıma geldi onun için söyledim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title