Haberler

Malatya Tso Meclisi Toplandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (Tso) Başkanı Mücahit Fındıklı, Kurulma Aşamasındaki Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İçin 26 Firmanın Başvuru Yaptığını Söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, kurulma aşamasındaki Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için 26 firmanın başvuru yaptığını söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin Mart ayı toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, yer tespit çalışmaları için teknik ekiplerin gelerek inceleme yaptığı Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için şu anda İstanbul, Afyon gibi mermer sektöründe önde gelen illerden 26 büyük firmanın başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Malatya Havaalanı'nın yapılacak iyileştirmelerle pist alanının genişletilerek sivil havaalanı statüsüne kavuşturulacağını belirten Fındıklı, "Günde bin, bin 500 olan yolcu sayımızı çoğaltmak ve yeni pazarlar yaratmak amacı ile Antalya seferleri önümüzdeki günlerde başlayacak. Almanya'ya da direk seferler ilk etapta haftada 3 gün olmak üzere 2 Mayıs'ta başlayacak. Yolcu kapasitesine göre sefer sayıları haftanın tüm gününe yayılabilecek" dedi.

Çevre yolu ile TEKEL Fabrikası arasındaki arsaya yapılacak TSO binası için projenin ücretsiz olarak çizildiğini ifade eden Fındıklı, kat karşılığında yapılacak ihalenin ardından inşaatın Haziran ayında başlayacağını vurguladı.

Toplantıda, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) kurulması için de oda meclisince bir karar alındı.

(BK-OÇ-OÇ-Y)

01.04.2007 15:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title