Haberler

Malatya Taze Kayısısı Tezgahta- Hd 1

taze kayısısı tezgahta-(Özel)Büyük bölümü ihraç edilen Malatya'nın yaş kayısısı, tezgahlarda satışa çıktı.

taze kayısısı tezgahta-(Özel)

Büyük bölümü ihraç edilen Malatya'nın yaş kayısısı, tezgahlarda satışa çıktı. Karayakaya Barajı'na yakın olan Kale ilçesi ile Elazığ'ın Baskil ilçesinde hasat edilen taze kayısılar, sezonun ilk mahsulü olduğu için 7 ile 10 lira arasında satılıyor.

Malatyalının en önemli geçim kaynağı olan kayısı, Sebze Meyve Pazarı'nda yerini aldı. Kentte 'sarı altın' diye bilinen kayısının fiyatından satan da alan da memnun. Kentteki manavlar, Iğdır'da şeftali aşısıyla üretilen kayısının Malatya'da da üretilip, satılmasından rahatsız olduklarını belirtirken, sezonun ilk mahsulünün kilosu 5 ile 10 lira arasında alıcı buluyor. Kentte 35 yıldır manavlık yapan Kadir Karadağ (48), yüzleri güldüren kayısılarını yavaş yavaş tezgahlara sunduklarını belirterek, Hediyelik olarak ve burada dış ülkelere kadar gönderiyoruz. Şu anda turfanda ilk mahsul. Tabi ki fiyatı şu an en az 5 liradan satıyoruz. Fiyat gayet uygun, şu anda satıyoruz. Herkes turfanda alıyor. Daha hediyelik gönderme durumda değil diye konuştu. 15 yıldır manav olan Ahmet Erbaş (30) ise kayısının bu yıl bol olduğunu dile getirerek, Dolu vurgunu da çok. Şu anki kayısılarımızı en az 5 liradan satıyoruz; ama ileride 4 liraya düşer. 4 liradan aşağıya düşmez. Zaten köylüden alışımız 2,5 civarı. Biz de buraya getirip, en az 4 liradan satıyoruz. Kayısıyı şu anda alıyorlar. Bugün nereden baksanız 400- 500 kilogram sattık. İstanbul, Ankara önemli yerler istiyor. Dışarıya ilk başladığımız için 1 ton gönderdik; ama bundan sonra 35- 40 tona kadar göndeririz. Kayısı zaten Malatya'nın bel kemiği kayısı olmazsa olmaz dedi. Malatyalılar da fiyatın, geçen yıla göre uygun olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Baskil Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title