Haberler

Malatya Şehidine Ağladı

Kuzey Irak'ta Şehit Olan Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru, Memleketi Malatya'daki Şehitlikte Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

Kuzey Irak'ta şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru, memleketi Malatya'daki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazına; Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yar Başkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve mülki erkan katıldı.

Cenaze töreninde şehidin ablası Ayşe, annesi Fatma ve babası Mahmut Doğru sinir krizi geçirdi. Abla Ayşe Doğru, "Komando Muradım" diyerek feryat etti. Cenazede, "Kahralson PKK" sloganları atılıp sık sık tekbir getirildi.

Cenaze namazı öncesinde 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Binbaşı İrfan Sezgin bir konuşma yaptı. Sezgin, "Buradan sesleniyorum. Ülkemi ve milletimi bölüp parçalamak isteyenler, milletimin huzuruna göz diken hainler, terörü kışkırtanlar, terör kanından beslenenler, terörden medet umanlar! Kullandığınız terörün kanlı eli, bir gün sizin yakanıza yapışacak ve bu sefer sizi hedef alacaktır. Terör silahı size dönüp sizi kendi pis kanınızda boğduğunda bunu anlayacaksınız ama pişman olmak için çok geç olacak" dedi.

Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru'nun (23) cenazesi, müftü Mehmet Sönmezoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verildi.

(NA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title