Haberler

Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'teki hayvan pazarlarında hareketlilik

Güncelleme:

Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanıyor.

Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanıyor.

Malatya'nın merkez Yeşiltepe Mahallesindeki Canlı Hayvan Pazarında bayram öncesi yoğunluğun yaşandığı pazarda, hayvan satışları devam ediyor.

Kurbanlıklarının bir kısmını besi ve ağıllarında satan üreticiler, bir kısmını ise hayvan pazarlarında görücüye çıkarıyor.

Hayvancılık yapan Bedir Demir, Kurban Bayramı için yetiştirdiği 5 büyükbaş hayvandan 4'ünü sattığını belirterek, "1 tane hayvanım kaldı onu da satmak için pazara getirdim. Kurbanlık fiyatları canlı kilogram ağırlığı 25 liradan başladı, beside en son canlı kilogram ağırlığını 23 liradan verdik. Pazarda da canlı kilogramını 21 liraya kadar satıyorlar. Kurban fiyatları geçen yılla aynı." diye konuştu.

Şanlıurfa

Hayvancılığın en önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da ise Kurban Bayramı'na bir gün kala hayvan pazarlarındaki hareketlilik devam etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulandığı hayvan pazarında, alıcılar ile satıcılar adetten olan tokalaşmayı uzattıkları sopa ile yaptı.

Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, AA muhabirine, Kurban Bayramı'nın nedeniyle pazardaki satışların devam ettiğini söyledi.

Geçmiş yıllara oranla satışların azaldığını aktaran Çiftçi, "Bu bayramda istediğimiz satışları yapamadık. Önceki yıllarda bayrama günler kala pazarda önemli bir yoğunluk yaşanırdı. Bu bayramda pandemiden kaynaklı bir düşüş yaşandı." dedi.

Gaziantep

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Beyler Mahallesinde kurulan hayvan pazarında alıcı ile satıcı arasında yapılan elle tokalaşmaya Kovid-19 tedbirleri nedeniyle son verilirken geleneği sürdüren kurbanlık satıcıları plastik borudan yaptıkları aparatla pazarlık işini tamamlıyor.

Yaklaşık 40 yıldır besicilikle uğraşan Cuma Şahin (60), pazarda müşteri olan Ahmet Kayatürk ile yaptıkları pazarlıkta 90 kilogram ağırlığındaki bir koç için 2 bin 650 liradan plastik boru aparatıyla tokalaşarak 2 bin 500 liraya anlaştı. Bazı satıcıların ise koyunlara da maske taktığı görüldü.

Besici Şahin ise Kovid-19 salgını dolayısıyla tedbir amaçlı sosyal mesafe için plastik boru aparatını kullandıklarını, koçlara sembolik taktığı maske ile de dikkat çekmek istediğini belirtti.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik yaşandı.

Merkez Onikişubat ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası'nda bayram öncesi yoğunluğun yaşandığı görüldü.

Kimi besiciler ise borsanın üst kısmındaki eski hayvan pazarında kurdukları ağıllarda hayvan satışlarını sürdürüyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hem polis hem de zabıta ekipleri vatandaşları kurallara uyması yönünde uyarıda bulunuyor.

Besici Mehmet Cankut, satışların iyi gittiğini, son gün yoğunluğu yaşadıklarını belirtti.

Ali Kantar da ellerin az sayıda küçükbaş hayvan kaldığını, Kovid-19 nedeniyle dikkatli bir şekilde işlerini yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Adıyaman

Adıyaman'da canlı hayvan pazarında Kurban Bayramı arefesinde yoğunluk yaşanıyor.

Bahçecik Mahallesi'nde bulunan pazarda Adıyaman'ın yanı sıra farklı illerden getirilen kurbanlıkların satışı devam ediyor.

Kimi tek başına kimi de aileleriyle pazara gelenler büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık seçmek için gayret gösteriyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla maskesiz girilmeyen ve sosyal mesafe kuralına uyulması için sık sık anonslar yapılan pazarda, alıcı ile satıcılar arasındaki pazarlıklar da sopayla yapılıyor.

Ekiplerin pazarda yaptığı denetimler aralıksız şekilde sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Şanlıurfa Adıyaman Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title