Haberler

Malatya Öğrenci Sayısı Azaldığı Gerekçesiyle Köy Okulu 2 Yıldır Kapalı

Uluköylü Öğrenciler Okula Gidemiyor

ULUKÖYLÜ ÖĞRENCİLER OKULA GİDEMİYOR

Malatya merkeze bağlı Uluköy'de öğrenci mevcudunun düşük olması nedeniyle köydeki tek okul kapatılınca, 9 öğrenci 2 yıldır okula gidemiyor.

Yeni Eğitim-Öğretim yılı geçen hafta başlarken, Malatya kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Uluköy'de bulunan tek ilköğretim okulu, öğrenci sayısının azaldığı gerekçesiyle kapatılınca köydeki öğrenciler 2 yıldır okula gidemez oldu. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmenliği kapsamında 2 yıl önce öğrenci sayısı 10'un altına düştüğü gerekçesiyle kapatılan Uluköy Ahudere İlköğretim Okulu'nun kapısına kilit vurulunca burada okuyan öğrenciler ortada kaldı. Köylüler ise dağlık bir bölgede bulunan köylerinden çocuklarını başka bir okula gönderemeyince 9 öğrenci 2 yıldır okula gidemiyor.

Konuyu defalarca Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne ilettiklerini söyleyen köy sakinlerinden Aziz Erkış, çocukların okuyamadığını ve dilekçe yazarak sorunu yetkililere ilettiklerini belirterek, "Okulumuzun her şeyi tamam, ama öğretmen atanması yapılmadığı için çocuklar eğitime başlayamıyor" dedi. Köyde okuyup Üniversiteyi kazanan Ahmet Erkış ise boş zamanlarında köye gelerek kullanılmayan okulda öğrencilere ders veriyor. Bu işi gönüllü olarak yaptığını dile getiren Ahmet Erkış, yetkililerin bu duruma biran evvel çözüm bulmasını istedi. Çocuklar ise akranları gibi okumak istediklerini belirttiler.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise Uluköy Ahudere İlköğretim Okulu'nun mevcudunun azaldığını ve bakanlık yönetmenliği gerekçesiyle müfettiş raporu doğrultusunda kapatıldığını söyledi. Küçük mevcutlu okullarında taşımalı eğitim kapsamına alınamadığını dile getiren Bulut, "Köyümüzün bulunduğu yer coğrafi olarak dağlık bir kesim olduğu için kış aylarında taşımalı eğitim zora girebilir, ancak öğrencilerimizi o köye yakın başka bir köye taşımak için de çalışmalarımız sürüyor. Bu sorunu mutlaka çözeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title