Haberler

Malatya: Malatyaspor, Şike İddilarını Meclis'e Taşıyacak

Malatyaspor için düzenlenen destek gecesinde gündemin birinci maddesini şike iddiaları aldı. Malatya miletvekilleri olayı TBMM gündemine taşıyarak, konuyu sonuna kadar takip etme sözü verdi.

Malatyaspor için düzenlenen destek gecesinde gündemin birinci maddesini şike iddiaları aldı. Malatya miletvekilleri olayı TBMM gündemine taşıyarak, konuyu sonuna kadar takip etme sözü verdi.

Orduzu Pınarbaşı'ndaki Trafik Bölge Müdürlüğü'ne ait tesislerde düzenlenen dayanışma yemeğine, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, AK Parti Malatya Milletvekilleri A. Münir Erkal ve Ali Osman başkurt, CHP Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatyaspor Kulübü Başkanı Haşim Karadağ, Baro Başkanı Mehmet Görgeç, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, bazı kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Malatyaspor Kulübü Başkanı Haşim Karadağ, şike iddialarını değerlendirerek, konuyu hassasiyetle takip edeceklerini belirterek, "Malatyaspor Kulübü olarak, bir yandan haklarımızı ararken, devletimizin yetkili kurumlarının ve Futbol Federasyonu'nun gerekeni yapacağından, adaletin tecelli edeceğinden ve kanıtlanması halinde suçluların en ağır cezalara çarptırılacağından eminiz. Bu noktada kamuoyunun dikkatini bir noktaya çekmek istiyorum; Malatyaspor, 1989-90 sezonunda yine 2. Lig'e düşmüş, şike iddiaları gündeme gelmiş, Tahkim ve Mahkeme kararları Malatyaspor lehine gelişmiş, bu esnada Malatyaspor ciddi bir motivasyon kaybına uğrayıp, şampiyonluktan olmuştu. Aynı hataya bugün de düşmek istemiyoruz. Biz çok güçlü bir kadro kurduk. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Hem sahada hem masada hakkımızı sonuna kadar arayacağımızdan kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın" dedi.

CHP Malatya Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Kılıç, "Malatyalılar, hakkını kimseye yedirmez. Bunu, Malatya Miletvekilleri bir yumruk olarak, hep beraber TBMM gündemine taşıyacağız. Soru ve araştırma önergeleri vereceğiz. Ne gerekiyorsa, mutlaka hakkımızı alıncaya kadar bu olayın takipçisi olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt ise "Bu şike virüsü, gerçekten Malatyalıları ciğerinden vurdu. Malatya Milletvekilleri, siyasetçiler olarak hepimiz, bu konunun yakın takipçisi olacağız. Malatyaspor'un yanlız olmadığını ve hakkın tekrar iade edilmesini isteyeceğiz" ifadelerini kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı A. Münir Erkal, "Malatyaspor'un hakları mutlaka korunacak. Türk futbolu sahada oynanmalı, Türk futbolu dışarıda oynanmamalı. Onun için dışarıda oynamak isteyenler varsa, bunlara müsade etmeyeceğiz. Bizler, TBMM Üyeleri olarak, bunu sağlamak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Ama hep beraber gönül gönüle yapacağımız bir mücadeledir" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise konuşmasında şike iddiaları ile ilgili olarak 12 hafta önce ilgili mercilere mektup yazdığını hatırlatarak, "Bundan 12 hafta önce ligler bitmeden sayın Merkez Hakem Komitesi Başkanı'na, Futbol Federasyonu'nun tüm yönetim kurulu üyelerine aynı mektubu ben yazmıştım. 'Ligde sorunlar var, dertler var. Bunlara seyirci kalıyorsunuz, Malatyaspor'u ligden düşürmeye mi çalışıyorsunuz ?' diye bir yazı yazmıştım. Maalesef hepsi beni aradı, 'Asla öyle bir şey olmayacak' diye. Ama bugün gördüğümüz olaylar, hep yaşandı" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ise İtalya'da şike olayları sonrasın verilen cezaları hatırlatarak, "Dünyanın en şöhretli kulüpleri, fair-play, hukuk ve sporun ruhuyla uyuşmayan davranışlarından dolayı hiç kimsenin öngöremediği cezalara çarptırılmışlardır. Bunun, bütün dünyaya verilmiş çok iyi bir mesaj olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title