Haberler

Malatya: Malatya Eğitim Bir-sen'den Yök'e Tepki

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, İlahiyat Fakültesi mezunlarının, öğretmenlik haklarının ellerinden alınarak işsizler ordusuna dahil edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, "YÖK, Din Klütürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği'ni, İlahiyat Fakülteleri'nden alıp Eğitim Fakülteleri'ne verme kararıyla, İmam Hatipler ve İlahiyat Fakülteleri üzerinde oynanan oyunlara bir yenisini daha eklemiş bulunuyor. Önce 8 yıllık kesintisiz eğitimle İmam Hatiplerin orta bölümü kapatıldı. Sonra İmam Hatip mezunlarının okul başarı puanları 0.2 katsayısıyla çarpıtılarak üniversiteye girişleri engellendi. Şimdi de İlahiyat Fakültesi mezunlarının öğretmenlik hakları ellerinden alınarak, işsizlere katılmaları, adeta yok olmaları isteniyor" ifadelerini kullandı.

Kayaduman, YÖK'ün tasfiye edilmesi gerektiğini iddia etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title