Haberler

Malatya: Malatya'da İnternet Kafeler Denetlendi

Malatya'da Polis, 167 İnternet Kafeyi Denetledi.

Malatya'da polis, 167 internet kafeyi denetledi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü'nün gençlerin ve çocukların internet kafeler aracılığıyla illegal yapılanmaların içerisine girmelerini, farklı yollara ve kötü alışkanlıklara yönlendirilmemeleri, ruhsal ve psikolojik yapılarının bozulmaması, arkadaşlıklarla istismar edilmemeleri için denetimlerin büyük bir hızla sürdürüldüğü bildirildi. Bu kapsamda 16-20 Ekim 2006 tarihleri arasında toplam 167 adet internet kafenin denetlendiği ifade edildi.

Yapılan denetimlerde, 42 internet kafede küçük yaşta çocuk bulunduğu, 57 kafede işyeri sahibinin yerinde olmadığı, 18 internet kafenin ruhsatı olmadığı, play station ruhsatı olmayan 11 internet kafe olduğu, internet ruhsatıyla play station oynatan 7 işletme olduğu, şiddet içerikli oyun oynatan 6 internet kafe olduğu, anti porno programı olmayan 3 internet kafe olduğu tespit edildi.

Denetimler sonucunda kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title