Haberler

Malatya: Malatya'da Derme Sulama Birliği'nin Araç Parkı Açılışı

Malatya'da, Derme Sulama Birliği'nin araç parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Malatya'da, Derme Sulama Birliği'nin araç parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eski otogarda bulunan Derme Sulama Birliği önünde düzenlenen araç parkının açılış törenine; Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Müftüsü Bekir Gerek, Devlet Su İşleri Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostani ile diğer davetliler katıldı.

Derme Sulama Birliği Başkanı Muharrem Çamurlu, törende yaptığı konuşmada, çiftçiye daha kaliteli ve faydalı hizmet sunmak amacıyla bir yıl önce kurulan birliğe 2 kamyon, 2 arazili pikap, 1 adet hidromek yükleyici ve kazıcı iş makinesi, 1 traktör ve 15 motosiklet alındığını bildirdi. Derme Sulama Birliği olarak bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları da anlatan Muharrem Çamurlu, "Derme Sulama ana kanalında yenileme çalışmalarına başladık. Bu bağlamda, Bostanbaşı-Yeşilyurt yol ayrımından başlayarak Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün bulunduğu Tecde Mahallesi bitimine kadar 3 kilometrelik hatta Devlet Su İşleri işbirliğiyle kanal yenileme çalışması yaptık. İki ayda kanal temizliğini gerçekleştirdik" dedi.

Avrupa Birliği (AB) hibe kredileri çerçevesinde Derme Regülatörü'nden başlayarak Kernek Şelalesi'ne kadar olan 18 kilometrelik bölümde Derme ana kanalını Trapez kesitten dik kesite çevirerek, ana kanal kenarının sosyal aktivitelere uygun şekilde düzenlenmesi amacıyla çalışmaya başlattıklarını bildiren Çamurlu, birlik olarak sulamada yüzde 50 zayiatın önüne geçen damlama sistemi kurulması için de fizibilite çalışması yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title