Haberler

Malatya: Malatya'da Cami Temel Atma Töreni

Malatya'da, düzenlenen camii atma temeli töreninde konuşan yetkililer, çocuklara dinin iyi öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Malatya'da, düzenlenen camii atma temeli töreninde konuşan yetkililer, çocuklara dinin iyi öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Malatya Başharık Mahallesi'nde, İnönü İlköğretim Okulu'nun arka kısmında yaptırılacak olan Bayramoğlu Camii'nin temeli, törenle atıldı. Törende konuşma yapan Belediye Başkan Cemal Akın, misyonerlik faaliyetlerine değinerek, "Çocuklarımızı dinen iyi bilgilendirmemiz lazım ki onlara inanmasınlar ve kandırılmasınlar" dedi. "Zarfı kaybedersek, içindekileri de kaybederiz. Bu nedenle ibadethanelerimizi kaybetmemeliyiz ve bu eğitim mabetlerimizin sayısını arttırmanın yanısıra buralarda bilgili insanlar yetiştirmeliyiz" diye devam eden Başkan Akın, Atatürk'ün Balıkesir'de yaptığı bir konuşmada, 'Camiler sadece ibadethane değil, sosyal olayların görüşüldüğü ve sorunların çözüldüğü yerdir' sözünü hatırlattı.

Malatya Müftüsü Bekir Gerek ise, camilerin önemini anlatıp, "Sadece camileri inşa etmek yetmez. Bu camileri doldurmalıyız. Bu da yetmez, mabetlerde iyi insanlar yetiştirmeliyiz" diye konuştu. Müftü Gerek, caminin yerini bağışlayan Bayramoğlu ailesine de teşekkür etti ve hayırseverlerin artması temennisinde bulundu.

Bayramoğlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Ahmet Duranay da, 411 bin YTL'ye mal olacak caminin 2 minaresinin olacağını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title