Haberler

Malatya: Malatya'da "Bilişim Örgütü" Operasyonu

Malatya'da Emniyet Güçlerinin Yaptığı Operasyonla, Bilişim Sistemi Kullanılarak Sahte Kimlik, Kredi Kartı ve Belge Düzenlemek Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık Yapmak ve Ruhsatsız Silah Bulundurmak Suçları İddiasıyla 8 Şahıs Gözaltına Alındı.

Malatya'da emniyet güçlerinin yaptığı operasyonla, bilişim sistemi kullanılarak sahte kimlik, kredi kartı ve belge düzenlemek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçları iddiasıyla 8 şahıs gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bilişim suçlarıyla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ile İstanbul ve Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında, Malatya'da 3 ayrı yerde operasyon düzenlendi. Operasyonda, olayla ilgili olarak 8 şahıs yakalandı. Şahısların evlerinde yapılan aramada, U.U.U. isimli şahsın evinde çok sayıda bilgisayar donanım parçaları DVD ve CD ele geçirildi. Şahsın evinde kullandığı bilgisayarına el konularak yapılan incelemede, 87 adet kimlik kopyası ile 92 adet kredi kartı kopyası tespit edildi. M.T. isimli şahsın evinde yapılan aramada ise internet üzerinden başka kişilere ait kredi kartı bilgileri kullanılarak yapılan harcamalarla satın alınan ürünlere ait belgeler, elektronik eşyalar ve giyim malzemeleri elde edildi. Ayrıca 1 adet 7.65 milimetre çaplı ruhsatsız tabanca elde geçirildi.

Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, U.U.U. isimli şahsın liderliğinde diğer şüpheli şahısların iştirakiyla internet üzerinden başka şahıslara ait kredi kart bilgileri ile çeşitli internet sitelerinden alışveriş ve harcamalar yapıldığı, bu işlemlerde birçok sahte belge ve nüfus cüzdanı kullanıldığı, kumar ve bahis sitelerinden sahte belgeler ve başkalarına ait bilgiler kullanılarak işlemler yapıldığı ve bu yolla yüklü miktarda maddi menfaat temin ettikleri ileri sürüldü.

Emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan 8 zanlı adliyeye çıkartıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title