Haberler

Malatya: Malatya Cezaevi'ndeki Badmınton Heyecanı

Badminton sporunun ceza infaz kurumlarında tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu arasında yapılan işbirliği sonucu Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kurs düzenlendi.

Badminton sporunun ceza infaz kurumlarında tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu arasında yapılan işbirliği sonucu Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kurs düzenlendi.

Badminton sporunun öğretilmesi nedeniyle açılan kurs çalışmaları, basın mensuplarına gösterildi. Cezaevinin spor salonunda oynanan badminton hakkında bilgiler veren Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, "Badminton, toplumda da pek tanınan bir spor değil. Bu spor, cezaevlerinde hiç bilinmiyor. Malatya Cezaevi bunun öncülüğünü yapıyor. Cezaevlerinde en önemli şey, vakti olumlu geçirmektir. Bunlardan biri de spor yapmaktır. Bilinen klasik sporlar Malatya Cezaevi'nde yapılıyor. Badminton sporu, cezaevinde ilk kez yürürlüğe giriyor" dedi.

Malatya E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Cumhuriyet Savcısı Murat Yapıcı, badminton sporunun cezaevlerinde yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında tutuklu ve hükümlülere öğretildiğini belirterek, cezaevindeki badminton kursuna 20 erkek ve 10 bayan tutuklunun katıldığını belirtti.

Cezaevinde badminton kursu veren Badminton Milli Takımı Antrenörü Emin Kafkas ise badmintona büyük bir ilgi olduğunu ifade ederek, cezaevinde günde 1.5 saat kurs verdiğini söyledi.

Bu arada, Malatya E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Müdürü Naci Yıldız ise, cezaevinde spor salonun yanında bir de çim sahanın bulunduğunu ve tutuklular ile hükümlülerin belli periyotlarda buralardan spor yaptığını söyledi.

Öte yandan, tutuklu ve hükümlüler ise ilk kez karşılaştıkları badminton sporunu sevdiklerini ve kendilerine böyle bir imkanın verilmesinden dolayı yetkililere teşekkür ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title