Haberler

Malatya 'Kayısıda Birlil Yürüyüşü'

Malatya Belediyesi, 18

Malatya Belediyesi, 18. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında, Kayseri, Ankara ve İstanbul'da 9 ton kayısı dağıttı.

Malatya Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında Kayseri, Ankara ve İstanbul'da kayısı dağıttıklarına değindi.

Nalçacı, şu bilgiyi verdi:

'Kayseri'de Kayseri Meydanı'nda kayısı dağıttık. Ankara'da TBMM'de kayısı dağıttık. Bütün siyasi partilerin kulislerinde kayısı dağıttık. Ankara Güven Park'ta da Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve milletvekillerimizin de katılımı ile kayısı dağıttık.'

Ankara'da 21 sivil toplum örgütünün katıldığı 'Kayısıda Birlik Yürüyüşü'nü gerçekleştirdiklerini anlatan Nalçacı, şunları dile getirdi:

'İstanbul'da çok 3 farklı noktada kayısı dağıttık. Bir Malatyalı iş adamımızın kiraladığı tekne ile sahilde kayısı dağıttık. Sultanahmet Camii ve Ayasofya arasında Fatih Belediyesinin tespit ettiği noktada Malatya türkülerini söyleyerek kayısı dağıttık. Galatasaray Lisesinin önünden Taksim Anıtı'na kadar yürüdük ve kayısı dağıttık. Mehter Takımı ve halk oyunu gösterileri de bize eşlik etti.'

Nalçacı, Kayseri, Ankara ve İstanbul'da toplam 9 ton kayısı dağıttıklarını belirtti.

Kayseri ve Ankara'da dağıtılan kayısıların otobüsle gönderildiğini ifade eden Nalçacı, İstanbul'da dağıtılan kayısıların ise soğutmalı araçlarla gönderildiğini ifade etti.

Nalçacı, 'Dağıtacağımız kayısıları 4'erli paket yaptık. Daha önce kayısı açıkta dağıtılıyordu. Bu yıl farklı bir uygulama yaptık' dedi.

Malatyalıların kayısının sadece yüzde 5'ini tükettiğini belirten Nalçacı, Malatya'da kayısı tüketiminin artmasını istediklerini kaydetti.

İstanbul'da 3 yıldır kayısı dağıtıldığını anlatan Nalçacı, Kayseri ve Ankara'da ilk defa dağıttıklarını sözlerine ekledi.

(YET-AY-ÜNS) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title