Haberler

Malatya Kahvaltısı "44" Çeşidiyle Misafirlerini Bekliyor

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya'da üretilen yöresel ürünlerin yer aldığı 44 çeşit, hem göze hem de damağa hitap eden kahvaltıyla tüm misafirleri kentte bekliyor.

Merkez Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan "Lezzet Vadisi" çalışması kapsamında, özellikle Gündüzbey ve Konak bölgelerinde ikram edilen kahvaltılık malzemelerle kentin tanıtımında önemli rol olmak hedefleniyor.

Kentteki kahvaltı merkezlerinde yöreye özgü peynir, reçel, kayısı tatları gibi 44 çeşit ürünle hazırlanan kahvaltılarla, daha çok ziyaretçi çekilmesi isteniyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Beylerderesi Şelale Tesisleri'nde düzenlenen ürün tanıtım toplantısındaki konuşmasında, kenttin kendine özgü ürünlerin ve yöresel anlamda doğal olarak üretilen birçok çeşit ve malzemeye sahip olduklarını belirtti.

"Bu bölgede özel olarak üretilen bu eşsiz tatları ve lezzetleri şehir içinden ve dışından gelen vatandaşlarla paylaşma arzusundayız." ifadelerini kullanan Çınar, hedeflerinin ilçedeki tüm restoranlarda 44 kahvaltılık ürünü sabitlemek olduğunu kaydetti.

Çınar, restoranlarda kahvaltılıkların belli bir standarda geldiği zaman belli bir kalitenin de ortaya çıkacağını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu kaliteyi bozmayacağız. Bu çıtayı da yükseklerde tutacağız ki bölgemize getirisi ve katkısı olsun. Şehirde faaliyet gösteren tesislerimizde bu standardı yakalayıp gelen insanların 44 çeşidin hepsini de burada tatma imkanı olsun. Bunları iyi bir şekilde tanıtırsak inşallah toplu bir şekilde burayı önemseyip öne çıkartırız. Bunu da Lezzet Vadisi Projesi ile başarırız diye düşünüyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title