Haberler

Malatya ile Adıyaman Nemrut'ta Birleşecek

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Nemrut Dağı'nda Malatya ile Adıyaman Arasındaki Yolların Bir Birine Bağlanacağını ve Bu Çalışmanın da Kendi Dönemlerinde Bitirileceğini Söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Nemrut Dağı'nda Malatya ile Adıyaman arasındaki yolların bir birine bağlanacağını ve bu çalışmanın da kendi dönemlerinde bitirileceğini söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Malatya'nın önemli yol sorunlarını bulunduğunu belirterek, Malatya-Darende Karayolu'nun, Adıyaman-Malatya yolunun ve Malatya-Sivas yolunun duble yol yapılarak hizmet vermesini istediklerini belirtti.

Yeni bir hastanenin şeker fabrikası alanına kurulacak olmasına karşı olduklarını dile getiren Çekin, "Hastanenin Şeker Fabrikasına kurulması Malatya'ya ihanettir. Hastane şehir dışında yapılmalıdır" dedi. Çekin, Malatya'da özel üniversite kurulması içinde başlatılan çalışmalara siyasetçilerden destek beklediklerini belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya-Darende Yolunun bir bölge yolu olduğunu belirterek, buranın duble yol olması için kurum ve kuruluşlarla bakanları ve başbakan Recep tayip Erdoğan'ı bilgilendirerek destek istediklerini söyledi. Yolun proje bedelinin 40 milyon YTL olduğunu söyleyerek, projenin yatırım programına alınması çalışmasını yaptıklarını belirten Çalık, yol projesi kapsamında yapılmasını istedikleri tünelin ise 110 milyon YTL tutarında olduğunu kaydetti. Çalık, "Malatya-Darende arasındaki bölge yolunun yapılması için iktidar milletvekilleri olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. Aynı şekilde Malatya-Adıyaman yolu ile Malatya-Sivas yolunun da yapılması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Malatya tarafından ki Nemrut yolunun iyileştirilmesi çalışmalarının 2008 yılında da devam edeceğini söyleyen Çalık, "Biz Nemrut Dağı'nda Malatya ile Adıyaman arasındaki bağlantının yapılması için ilgili bakanlarımızla görüştük. Toplam 2.5 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunun bizim dönemimizde yapılması için çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Çalık, Şeker Fabrikası alanına yeni bir hastanenin yapılması için başlatılan çalışmalarda en iyi yerin burası olacağına karar verilmesinden dolayı böyle bir fikrin ortaya çıktığını vurgulayarak, kendilerinin önce hastanenin İkizce köyüne kurulmasını istediklerini ancak Şeker Fabrikası alanında karar kılındığını belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'ya bir özel üniversite kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında ilk tohumların atıldığını ifade ederek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten de gerekli desteğin alındığını ifade etti.

(BK-ST-Y)

17.12.2007 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title