Haberler

Malatya: İl Genel Meclisi Toplantısı

Malatya İl Genel Meclisi'nin Olağan Toplantısında, 2007 Yılı Başından İtibaren Uygulanmasına Başlanılacak Olan Aile Hekimliği Konusu Gündeme Geldi.

Malatya İl Genel Meclisi'nin olağan toplantısında, 2007 yılı başından itibaren uygulanmasına başlanılacak olan aile hekimliği konusu gündeme geldi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda düzenlenen İl Genel Meclisi'nin kasım ayı olağan toplantısı Bekir Çelik'in başkanlığında yapıldı. Gündem gereği, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2007 yılı mali gideri görüşüldü. Görüşmeler sonunda, mali tahmini gideri, AK Parti'li üyelerin kabul, CHP'lilerin çekimser ve MHP'lilerin ret oyuyla, yaklaşık 10 milyon YTL olarak kabul edildi.

Bu arada, MHP'li üye Ruhi Polat söz alarak, aile hekimliği konusundaki çalışmalarla ilgili daha önceki toplantıda bilgi verilmesini istediğini, ancak Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin hala bilgi vermediğini iletti. Polat, 2007 yılı başından itibaren uygulanacak olan Aile Hekimliği altyapısı konusunda Malatya'nın hazır olup olmadığını sorup, bu konuda meclis üyelerinin aydınlatılmasını istedi. "Çalışmalar sürebilir. Ancak sürdürülen çalışmalar hakkında bizlere bilgi verilmelidir. Altyapı çalışmaları nelerdir. Malatya aile hekimliğine hazır mı? Başta doktor olmak üzere, sağlık personeli eksikliği ne kadar?"diye soran Polat, bu konu üzerinde duracaklarını dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, meclis üyelerine aile hekimliği konusunda Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin bilgi vermesini istediğini, ancak henüz çalışma safhasında olduğunu, çalışmaların tamamlanması ile bilgi verebileceklerini söylediklerini aktardı. Bekir Çelik, çalışmaların tamamlanmasıyla, bakanlık talimatları doğrultusunda hareket edileceğinin kendisine söylendiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title