Haberler

Malatya: Hekimhan Cevizi Marka Oluyor

Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde, Önemli Gelir Kaynaklarından Olan Cevizin Markalaşması ve Veriminin Yükselmesi İçin Başlatılan Çalışmaların 2007 Yılında da Devam Edeceği Bildirildi.

Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde, önemli gelir kaynaklarından olan cevizin markalaşması ve veriminin yükselmesi için başlatılan çalışmaların 2007 yılında da devam edeceği bildirildi.

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün ilçede ceviz yetiştiriciliğine yönelik yaptığı araştırma sonrasında başlatılan çalışmaların 2007 yılında da devam edeceği ve proje kapsamında Hekimhan cevizinin tescili, üretilen fidanların sertifikalanması, patent, marka ve coğrafi işaret almasının amaçlandığı belirtildi. Hekimhan Kaymakamlığı'nın İl Özel İdaresi'nden sağlanan 30 bin YTL ile yürüttüğü projede, Şubat 2007 itibariyle kontrollü olarak aşılama çalışmalarının yapılacağı kaydedildi.

Yapılan araştırmada ise, ilçeye bağlı Güçlü Köyü'nde yetiştirilin cevizin yüzde 65 iç oranı, kabuk kalınlığı, kırılma, renk ve yağ oranı olarak dünyanın en güzel cevizi olduğu belirtildi. 2007 yılında bu cevizden yeterli aşı kalemi sağlandığında 5 bin adet aşılı fidan üretilerek, ilçedeki üreticilere dağıtılacağı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title