Haberler

Malatya: En İyi Kayısı Yarışması

Malatya Fuarı ve Kayısı Şenlikleri kapsamında en iyi kayısı yarışması yapıldı.

Malatya Fuarı ve Kayısı Şenlikleri kapsamında en iyi kayısı yarışması yapıldı.

Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilen En İyi Kayısı Yarışması Kernek Göl Parkı'nda yapıldı. Törene, Vali Hali İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkanı Cemal Akın ile çok sayıda davetli ve kurum temsilcileri katıldı. Törenin açılışında konuşan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, yaş kayısı satışının bu yıl önemli ölçüde artış gösterdiğini ifade ederek, kuru kayısı fiyatlarının da bu yıl artış göstereceğini kaydetti. Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan ise yaşanan don olayından dolayı zarar gören kayısı üreticilerine yardımcı olunması gerektiğini bildirerek, hükümetin çiftçilerin sıkıntılarına kalıcı çözüm politikaları üretmesi gerektiğini söyledi. Kayısıda tanıtımın çok önemli olduğunu aktaran Belediye Başkanı Cemal Akın, kayısının dünya genelinde daha iyi tanıtılması ve entegre tesislerde çeşitlilik oranının arttırılmasının sıkıntıları azaltacağını ifade etti. Vali Halil İbrahim Daşöz ise "İlde yaşayanlar olarak şanlısıyız. Çünkü dünyanın en iyi kayısılarına önce biz kavuşuyoruz" dedi.

Toplam, 138 yarışmacının katıldığı en iyi kayısı yarışmasında Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Polatdere köyünden katılan aynı aileden 3 kişi ilk 5 derecede yer aldı. Yarışma sonucunda son iki yıldır birinci olan ve Polatdere köyünden yarışmaya katılan Mahmut Nedim Yılmaz üçüncü kez birinci olurken, Akçadağ İlçesi'ne bağlı Gölpınar köyünden katılan Fatih Demirtaş ikinci, Akçadağ İlçesi'ne bağlı Dede köyden yarışmaya katılan Vedat Tekbaş üçüncü, Doğanşehir'e bağlı Poletdere Köyü'nden katılan Ali Yılmaz dördüncü ve yine aynı köyden katılan Can İbrahim Yılmaz ise beşinci oldu. Yarışmacılara plaketlerini Vali Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Çakan ve Belediye Başkanı Akın verdi. Yarışmacıların ödüllerini ise yarın Başbakan Erdoğan verecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title