Haberler

Malatya: Doğalgaz İşçilerinin Olaylı Eylemi

Malatya'da Doğalgaz İnşaatında Çalışan İşçiler, Paralarını Alamadıkları Gerekçesiyle Eylem Yapıp, Doğalgaz Şirketine Saldırdı. Binaya Yumurta Atan İşçilerin Eylemini Polis Zorla Önlerken, 5 İşçi Gözaltına Alındı.

Malatya'da doğalgaz inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıp, doğalgaz şirketine saldırdı. Binaya yumurta atan işçilerin eylemini polis zorla önlerken, 5 işçi gözaltına alındı.

Malatya şehir içi doğalgaz lisansını alan Pegaz A.Ş.'nin Niyazi Mısri Caddesi'ndeki müdüriyet binasına giden bir grup işçi, aylardır alacaklarını alamadıklarını belirterek, paralarını istedi. Pegaz A.Ş.'nin doğalgaz kazı ve boru döşeme işini yapan taşeron firmalarda çalışan işçiler, bu konuda sorumlunun Pegaz A.Ş. olduğunu ileri sürüp, binaya saldırmak istedi. Bunun üzerine polis bina önünde önlem alıp, işçilerin binaya girişine izin vermedi. Bu sırada, Pegaz A.Ş. çalışanları ile işçiler arasında tartışma yaşandı. Daha sonra işçiler binaya yumurta attı. Bu sırada polislerle işçiler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Çıkan taşkınlıklar sonrasında 5 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title