Haberler

Malatya: Darende'de Kitap Şenliği

Malatya'nın Darende İlçesi'nde Kitap Şenliği Törenle Başlatıldı. Darende Eğitim Kurumları'nın (Dek) Organizesi ile "Birgül Kitap Şenliği" Adı Altında Düzenlenen Şenliğin Açılışı Özel Birgül Lisesi'nde Yapıldı.

Malatya'nın Darende İlçesi'nde Kitap Şenliği törenle başlatıldı. Darende Eğitim Kurumları'nın (DEK) organizesi ile "Birgül Kitap Şenliği" adı altında düzenlenen şenliğin açılışı Özel Birgül Lisesi'nde yapıldı.

Şenliğin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Yüksel ve DEK Genel Müdürü Erdal Aydoğdu yaptı. Aydoğdu açılış konuşmasında "Bizim bu etkinliği düzenlemedeki amacımız çocuklarımız marketlere gittiklerinde ellerindeki 1-2 YTL'leri ile hiç çekinmeden bir şeyler alabiliyorlar ama hiçbir zaman bu kadar kolay kitap almıyorlar. Biz istiyoruz ki, çocuklarımız kitabın para verilecek en önemli şey olduğunu kavrasınlar ve kitaba ilgilerini artırsınlar, yeni nesilleri kitaba duyarlı kitabı seven ve okuyan nesiller olarak yetiştirmek, Açıkçası insanlarımızı, çocuklarımızı kitapla tekrar tanıştırmak ve buluşturmak istiyoruz" dedi.

"Dünyanızda Bir Gül açmasını istiyorsanız, Birgül Kitap Şenliğine sizleri de bekliyoruz" sloganıyla başlatılan kitap şenliğinde, Türkiye'nin en büyük kitap evlerinin ve saygın yazarlarının kitapları sergileniyor.

Toplam 5 bin kitap etiket fiyatları üzerinden yüzde 25 ile yüzde 50 indirimle satışa sunuldu. Etkinlikler çerçevesinde satılan kitap ve çekiliş biletlerinden elde edilen gelir ile bir köy ilköğretim okulunda "kütüphane" oluşturulacağı öğrenildi. Şenlik kapsamındaki etkinlikler Özel Birgül Lisesi'nde, 25-29 Aralık 2006 tarihleri arasında devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title