Haberler

Malatya'da Yol Yapım Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Nemrut Dağı yolunun Malatya bölümünü standartlara uygun hale getiriyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Nemrut Dağı yolunun Malatya bölümünü standartlara uygun hale getiriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin önemli turistik mekanlarından olan Nemrut Dağı Milli Parkı yolunun Malatya bölümünde, 3 kilometrelik stabilize yolun altyapı çalışmaları tamamlandı.

Dünyanın 7 harikasından biri olarak değerlendirilen ve güneşin doğuşu ile batışının seyredildiği 2 bin yıllık geçmişe sahip Nemrut Dağı Milli Parkını, her yıl Malatya üzerinden binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Malatya üzerinden Nemrut'a gidenlerin büyük sıkıntı yaşadığı 3 kilometrelik toprak yolda altyapı ve stabilize çalışması yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yolu ilerleyen dönemlerde parke taşlarıyla kaplayarak sorunu tamamen çözecek.

Pütürge'nin Tepehan bölgesinden de ulaşılan Milli Parkın turizm potansiyelini artırmak için var olan sorunları çözmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan yaylaların da Malatya turizmine kazandırılması için çalışma yapıyor.

Bölgede yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını tamamlamasıyla turizm potansiyeline yayla turizmini de eklemiş olacak. Çam ve meşe ormanlarının arasında doğa ile baş başa, temiz hava ve su doğa severleri Malatya'ya çekecek.

Kaynak: AA / Güncel

Nemrut Dağı Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title