Haberler

Malatya'da Yerel Yönetimler

Malatya Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası Arasında Sürdürülen 2007 Yılı Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Sonuçlandı. Yaklaşık 400 İşçiyi Kapsayan Toplu İş Sözleşmesinden Sonra İşçilerin Maaşlarına Yüzde 15 Zam Yapıldı.

Malatya Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında sürdürülen 2007 yılı Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Yaklaşık 400 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinden sonra işçilerin maaşlarına yüzde 15 zam yapıldı.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen bir törenle sözleşme imzalandı. İmza törenine, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Hizmet İş Genel Sekreteri Rahmi Yavuz'un yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Selahattin Yahşi ve yönetim kurulu üyeleri ile Malatya Belediyesi işçileri katıldı.

Toplu sözleşme görüşmeler için Ankara genel merkezden Malatya'ya gelen Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Rahmi Yavuz bir konuşma yaptı. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin il olarak 2007 yılının ilk sözleşmesi olduğunu belirten Yavuz, "Görüşmeler sırasında belediyenin imkanları son kuruşuna kadar kullanıldı. Belediye Başkanı Cemal Akın'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Akın ise törende yaptığı konuşmada, belediye işçilerine "yol arkadaşlarım" diye hitap ederek, imzalanan sözleşmenin birçok iş koluna örnek olacak nitelikte kolay, kısa ve başarılı olduğunu söyledi.

Akın, işçilere yıllık ortalama yüzde 15 oranında bir iyileştirme yapıldığını söyledi. Başkan Akın, sözleşmenin 2 yıl süreli olduğunu belirterek, buna göre, 1. yıl için gerek maaş, gerekse sosyal haklarda yüzde 15, 2. yıl için ise bütün yevmiyelere günlük 6 YTL zam ile sosyal haklarda yüzde 15 artış sağlandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Toplu İş Sözleşmesi, Belediye Başkanı Cemal Akın, Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Rahmi Yavuz, Malatya Şube Başkanı Selahattin Yahşi, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın ve Personel Müdürü Ahmet Ünver tarafından imzalandı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Rahmi Yavuz, Belediye Başkanı Akın'a, işçi haklarına verdiği değer ve sözleşmeye katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verirken, Belediye Başkanı Cemal Akın da Yavuz'a kristal kayısı maketi verdi.

(NA-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title