Haberler

Malatya'da Sokakta Çalışan Çocukları Topluma Kazandırma Çalışmaları

Malatya'da Sokakta Çalışan Çocukları Topluma Kazandırma Projesi Çerçevesinde Diş Hekimleri Odası 12 Çocuğu Bünyesine Aldı.

Malatya'da sokakta çalışan çocukları topluma kazandırma projesi çerçevesinde Diş Hekimleri Odası 12 çocuğu bünyesine aldı.

Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı sokak çocuklarını topluma kazandırma çalışmalarına Malatya Diş Hekimleri Odası destek verdi. Diş Hekimleri Odası’nın, 12 sokak çocuğuna sahip çıkması sebebiyle Mado Kafe'de düzenlenen basın toplantısına Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Diş Hekimleri Odası Başkanı Agah Altunsuyu ve yönetim kurulu üyeleri ile Emniyet Müdür yardımcısı ve şube müdürleri ile sokakta çalışan 12 çocuk katıldı.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, sivil toplum kuruluşları işbirliği ile başlattıkları sokakta çalışan çocukları topluma kazandırma projesi çerçevesinde Diş Hekimleri Odası'nın 12 çocuğu bünyelerine aldıklarını belirterek, "Sokakta çalışan çocukları risk altından kurtarmak lazım. Bu konuda başlattığımız çalışmaya önce Eczacılar Odası destek verdi. Şimdi de Diş Hekimleri Odası kampanyaya katıldı. Sırada başka sivil toplum kuruluşları da var. Böylece, kayıtlarımızda bulunan Malatya'daki 260 sokakta çalışan çocuğu topluma kazandıracağız"dedi. Sokakta çalışan çocukların suç işleme riski altında bulunduklarına dikkat çeken Kahya, kampanyalarına destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Agah Altunsuyu, sokakta çalışan çocuklara herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Bu konuda oda olarak biz de kampanyaya destek verdik. Yaptığımız bu çalışmayı Diş Hekimleri Odaları Merkez Birliği'ne de iletip, Türkiye genelinde bir çalışma yapılmasını önereceğiz"dedi.

Bu konuda Malatya'da bir meşale yakıldığını söyleyen Altunsuyu, "Bu çalışma Türkiye'de ses getirecek ve diğer illere örnek olunacaktır"şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra, sokakta çalışırken Diş Hekimleri Odası'nın bünyesine aldığı 12 çocuğa, giyecek ve kitap hediye edildi.

(NA-ST-ST-Y)

31.03.2007 13:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title