Haberler

Malatya'da orman yangını

Güncelleme:

Malatya'da orman yangını -Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangın güçlükle kontrol altına alındı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, çok sayıda ekibin yoğun mücadelesi sonucu kontrol altına alındı.

Malatya'da orman yangını

-Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangın güçlükle kontrol altına alındı

MALATYA - Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, çok sayıda ekibin yoğun mücadelesi sonucu kontrol altına alındı. Yaklaşık 25 hektar alanın küle döndüğü yangında, zaman zaman itfaiye araçları da ateşler arasında zor anlar yaşadı.

İlçeye bağlı Kelhalil Mahallesi mevkinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı 3 ayrı noktada yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle alevler kısa sürede yayılırken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ile orman işletme müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Bölgede yaşayan vatandaşların da destek verdiği söndürme çalışmalarında zaman zaman ekiplerde zor anlar yaşadı. Doğanşehir Orman İşletme Şefliğine ait 1 arazöz ve bir erken müdahale aracı kısa sürede yangına müdahale etmeye başladı. Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangını Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ürkmez ile Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Ormancı'da yakından takip etti.

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altığı yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi. Ancak alevler daha sonra rüzgarın da şiddetlenmesinden yeniden yayılırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi dozerleri alevlerini çevresini kapadı.

Yangın nedeniyle yaklaşık 25 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtilirken itfaiye ekiplerine ait bir yangın erken müdahale aracı da ateşin ortasında kalarak zarar gördü.

Kelhalil Mahalle Muhtarı Ekrem Doğan, "İlk olarak ben geldim bölgeye, buraya yakın maden şirketinden kepçe istedik ancak arızalı olduğunu söylediler. Orman işletme Müdürümüz Yakup Kalaylı, ve Orman İşletme Şefimiz Ramazan Ateş'e Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine ve Doğanşehir Belediyesine de teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Doğanşehir İtfaiye Malatya 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title