Haberler

Malatya'da Korkutan Yangın

Malatya'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangında yaklaşık 200 ton atık madde kül oldu.

Malatya'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangında yaklaşık 200 ton atık madde kül oldu. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale etmekte güçlük çekti.

Malatya 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Emeksizler Geri dönüşüm Fabrikası depo kısmında bulunan atıkların arasında henüz nedeni belirlenmeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın depo kısmında bulunan atık maddelere sıçradı. Bir anda alev topuna dönen fabrikadan çıkan siyah dumanlar gök yüzünü kapladı. İtfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti ancak yetersiz kalınca Yeşilyurt İlçesi, Yakında Beldesi ve 2'nci Ordu Komutanlığı itfaiyesinden takviye istendi.

Yanan maddeler arasında kimyasal maddeler ile naylonların da bulunması yangını iyice büyütürken itfaiye ekipleri köpük ve kimyasal yanıcıya karşı özel madde kullanarak yangına müdahale etti. Yangının yan tarafta bulunan kereste fabrikasına sıçramaması için büyük çaba sarf eden itfaiye ekiplerinin zaman zaman suyu bitince zor anlar yaşandı. Kereste fabrikasında çalışanlar ellerinde kova ve hortumlarla yangının kendi fabrikalarına sıçramaması için büyük çaba sarf etti.

Yaklaşık 4 saat süren yangında depo kısmında bulunan 200 ton dolayındaki sıkıştırılmış atık maddenin tamamının yandığı öğrenildi. Yangına müdahala eden bazı itfaiye erleri yoğun dumandan zehirlendi. Zehirlenen itfaiyecilere olay yerinde bekleyen ambulansla müdahale etti.

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, yangında yakın beldelerden de takviye geldiğini yanan maddelerin yanıcı olduğu için söndürülmesinde güçlük çekildiğini ve yangının yan fabrikalara sıçramaması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Öte yandan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'da olay yerine gelerek söndürme çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 2'nci Organize Sanayi Müdürü Vahap Erdem ile görüşen Ağbaba fabrika sahibine de geçmiş olsun dileklerini iletti. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı. - Malatya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Veli Ağbaba Yeşilyurt Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title