Haberler

Malatya'da Kesme Çiçekçilik Toplantısı

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Kayısıya Alternatif Ürünlere Yönelmesi Gerektiğini Söyledi. Kentte Yeni Başlatılan Kesme Çiçekçiliğin Yaygınlaştırılması Gerektiğini Belirten Vali Daşöz, Bu Konuda Müteşebbislere İhtiyaçları Bulunduğunu Bildirdi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kayısıya alternatif ürünlere yönelmesi gerektiğini söyledi. Kentte yeni başlatılan kesme çiçekçiliğin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Vali Daşöz, bu konuda müteşebbislere ihtiyaçları bulunduğunu bildirdi.

Malatya’da yeni bir sektör olmaya başlayan kesme çiçekçilikle ilgili öğretmenevinde toplantı düzenlendi. Vali Halil İbrahim Daşöz, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Başkan Vekili Lütfi Gübüş, bazı dernek, oda, sendika temsilcilire ile bazı daire müdürleri ve üreticiler katıldığı toplantıda kesme çiçeklik masaya yatırıldı.

Kesme çiçekçilik ve karanfil üreticiliği konusunda sinevizyon gösterisinin yapıldığı toplantıda konuşan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, 8 yıl önce Isparta'da başlattığı kesme çiçek projesi çalışmalarını Malatya'da da geçen yıl başlattıklarını ve iyi verim aldıklarını söyledi. Üreticilere kayısıya alternatif olarak kesme çiçekçilik önerdiklerini belirten Vali Daşöz, kayısıda don ve tutmama riski olduğunu, kesme çiçekçilik konusunda yatırım yapılmasını önerdi.

Üretilen çiçeklerin tamamının Hollanda, Almanya, Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildiğini bildiren Vali, "Kesme çiçeğin esas üretim yeri Antalya'dır. Ancak Antalya'da Mayıs-Aralık dönemi arası üretim olmadığı için bu boşluğu Malatya'dan tamamlamak istiyoruz. Yayla şartlarında üretim yapılıp, Battalgazi, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde seralarda yaptığımız üretimde başarı elde edildi. Kesme çiçekçilik konusunda müteşebbislere ihtiyacımız var. Kayısıya alternatif ürünleri arttırmalıyız" dedi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise bazı ülkelerin kesme çiçekten yılda milyar dolarlar kazandığını belirterek, "Geçen Mart ayında kesme çiçek çalışmasına seralarda başladık. Üretimde başarılı olduk" şeklinde konuştu.

Geçen yıl Doğanşehir, Battalgazi ve Akçadağ ilçelerinde uygulanan kesme çiçekçiliği yaygınlaştırmak istediklerini belirten Güldal, bu konuda müteşebbislere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Toplantıya katılanlara kesme çiçek hediye edilirken, toplantı sonunda Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Başkan Vekili Lütfi Gübüş, kesme çiçekçilik ve karanfil yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonunda, kesme çiçekçilik ve karanfil yetiştiriciliğinde emeği geçenlere plaket verildi.

(NA-ST-ST-Y)

16.03.2007 16:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title