Haberler

Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Basın Mensupları ile Birlikte Beydağı Bölgesine Giderek, Burada Uygulanacak Olan Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Vatandaşlara Anlattı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, basın mensupları ile birlikte Beydağı bölgesine giderek, burada uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'ni vatandaşlara anlattı.

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanacağı bölge hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cemal Akın, kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların bilgi eksikliğinden dolayı bazı endişelerinin bulunduğunu bildirdi. Akın, vatandaşları bu konuda bilgilendirmek için bir tanıtım kampanyası başlattıklarını, her yerde kentsel dönüşümü anlatarak vatandaşların kafasında beliren bütün sorulara cevap vereceklerini söyledi.

Kentsel Dönüşümün Beydağı bölgesi için tarihi bir fırsat olduğunu belirten Belediye Başkanı Akın, bu hizmetin AK Parti hükümetinin temel hizmetlerinden birisi olduğunu söyledi. Akın, kentsel dönüşümle kenar semtlerde gecekondu bölgelerinde yaşayan insanların, insanlık onuruyla bağdaşır bir şekilde bütün imkanlara ulaşmış bir şekilde yaşaması için bu hizmeti başlattıklarını bildirdi.

Belediye Başkanlığı görevine başladığı 2004 yılında Malatya'nın toplam 120 bin dönüm civarında imarlı alanının bulunduğunu, yapılan çalışmalarla Beydağı Bölgesi'nde 60 bin dönümlük alanı imara açacaklarını belirten Başkan Akın, buradaki imar çalışmalarının 2008 yılı başlarında bitirileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, TOKİ Başkanı'yla yaptıkları görüşmeler neticesinde Beydağı bölgesinde 2 bin dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattıklarını söyleyen Akın, "Bu imkan her vilayete verilmiyor. Biz Beydağı ile birlikte Taştepe-Melekbaba, Karakavak-Cevatpaşa Mahalleleri'nde de bunu uygulamak istedik ama TOKİ kabul etmedi. Bize önce bir bölgede yapın, orası bittikten sonra diğer yerlerde devam edersiniz dediler. Bunun üzerine biz de en çok insanımızın yaşadığı bu

bölgenin önceliğe alınması hususunda karar verdik ve burada başladık" dedi.

Vatandaşların kafalarında oluşan endişe ve soruları silmek amacıyla Beydağı bölgesinin şu anki halini ve Kentsel Dönüşüm Projesi sonrası halini gösterir broşürler dağıtacaklarını da belirten Başkan Akın, Beydağı bölgesi için tespitler yaptırdıklarını, burada bulunan konutların, bayındırlık fiyatları üzerinden hesaplarının yapılacağını ve rakam çıkarılacağını, bu rakamın da TOKİ'nin yapacağı konut bedelinden düşüleceğini ve geriye kalan bakiyenin 15 yıla yayılarak 180 ayda kira öder gibi ödeneceğini

söyledi.

Bölgede yaşayan insanların mağdur edilmeyeceğini belirten Başkan Akın, konutların kademeli olarak yapılacağını ve şu anki komşuların başka semtlere götürülmeden, aynı bölgede evlerin verileceğini aktardı.

Şu anda gecekondu bölgesi olan bu alanın Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanmasıyla birlikte, anaokulları, ilköğretim, lise, sağlık ocağı ve cami gibi sosyal tesislerin yapılacağını belirten Başkan Akın, "Ayrıca yollarınız, parklarınız geniş olacak. Herkes buraya gıpta edecek. Burası Malatya'nın en mutena, en güzel yeri olacak" diye konuştu.

(NA-OÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title