Haberler

Malatya'da Kavşak Çalışması

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kavşak çalışması kapsamında kamulaştırdığı yapıları yıktı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kavşak çalışması kapsamında kamulaştırdığı yapıları yıktı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklama göre, Büyükşehir Belediyesi, Şehit Hikmet Özdemir Caddesi ile Köprüağzı Caddesini birleştiren noktada kavşak çalışmaları kapsamında 3 yapıyı kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdi.

Selçuklu Mahallesi sınırlarında bulunan ve çevreyoluna bağlanan caddeler araç trafiği anlamında kentin önemli akslarını oluşturuyor. Bölgede bulunan Doğu Garajı ve Toptancılar Sitesinin de ulaşımını sağlayan caddeler kavşak çalışmasıyla daha güvenli hale getiriliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da yıkım sırasında incelemelerde bulundu.

Aynı bölgede birkaç ay önce de yıkım gerçekleştirdiklerini, kavşak ve meydan düzenleme çalışmalarının yapılmasının elzem hale geldiğini ifade eden Başkan Polat, şunları kaydetti:

"Ekip arkadaşlarımız hızlı bir çalışma sonucunda gerekli görüşmeleri yaptılar ve o yapıları yıkıyoruz. Hikmet Özdemir Caddesi ile Köprüağzı Caddesi hem çevreyolu trafiğini hem de Battalgazi yolunun trafiğini rahatlatıyor. Yol medeniyettir. Çevre yolunun altı bizim için çok önemli. Buranın gelişimine ayrı bir önem veriyoruz. Bu bölgemizde gelişime katkı sağlayacak her yol projesini hemen hayata geçiriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

title