Haberler

Malatya'da İlk Defa Kinoa Bitkisi Ekildi

Malatya’da ekimi yapılmayan ancak Malatya iklimine uygun ürünleri bilimsel olarak araştıran Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Tarımsal Projeler Şube Müdürlüğü, bu çalışmalar kapsamında Malatya’da ilk defa kinoa bitkisi ekimi yaptı.

Malatya'da ekimi yapılmayan ancak Malatya iklimine uygun ürünleri bilimsel olarak araştıran Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Tarımsal Projeler Şube Müdürlüğü, bu çalışmalar kapsamında Malatya'da ilk defa kinoa bitkisi ekimi yaptı.

Yüksek oranda protein içeren, insan gelişimi için gerekli olan tüm temel Amino Asitleri tohumlarında ve yapraklarında bulunduran iyi bir bitkisel besin kaynağı olan kinoa bitkisinin demontrasyon çalışmalarını geçtiğimiz yıl Kuluncak ilçesinde yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu yıl da Akçadağ ilçesi Sultansuyu Tarım İşletmeleri Müdürlüğünün 200 dekarlık arazisine üretim amaçlı ekim yaptı.

Nisan ayında yapılan ekim işleminin ardından gelişiminin adım adım izlendiği kinoa bitkisi yeşererek hızla büyürken, bu bitkinin gerek besin, gerekse de ticari olarak önemli getirilerinin olduğu bildirildi. Ağustos ayı gibi hasat yapılması beklenen kinoa bitkisinde beklenen verimin alınması halinde Malatya genelinde çalışmalar yapılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Kansere, kalbe, bahar alerjisine, diyabete ve yüksek tansiyona iyi gelen kinoa bitkisi besleyici değeri yüksek olmasına rağmen kilo aldırmayan ve kolay hazmedilen bir besin olarak biliniyor. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kuluncak Akçadağ Malatya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title