Haberler

Malatya'da Gözaltı Sayısı 12'ye Çıktı

Malatya Valisi İbrahim Daşöz, Malatya saldırısı sonrasında gözaltına alınanların sayısının 12'ye yükseldiğini söyledi. Daşöz, gözaltında bulunan 10 kişi dışında son alınan kişilerden birinin zanlı Emre G.'nin kız arkadaşı olduğunu belirtti.

Malatya Valisi İbrahim Daşöz, yaptığı açıklamada, Malatya'da yaşanan saldırılara ilişkin gelişmeleri aktardı. Saldırıda yaşamını yitirenlerden birinin Elazığ, birinin de Malatya'da defnedildiğini, Necati Aydın'ın cenazesinin ise eşi tarafından İzmir'e götürüldüğünü söyleyen Doşöz, gözaltı sayısının 12'ye yükseldiğini belirtti. Son alınan iki kişiden birinin İstanbul'dan bir kişi olduğunu ifade eden Daşöz, diğerinin diğerinin de zanlı Emre G.'nin kız arkadaşı olduğunu söyledi.

Gazetecilerin İstanbul'dan gözaltına alınıp Malatya'ya getirilen kişiye ilişkin sorusu üzerine Vali Daşöz, daha önce gözaltına alınan 10 kişinin her hangi bir polis kaydının bulunmadığını, son iki kişinin de buna benzer bir kaydına rastlanmadığını söyledi.

Gazetelerde yer alan haberlere ilişkin de değerlendirmede bulunan Daşöz, bazı kişilerin daha önce polis tarafından gözaltına alındığı ve aranmakta olduğu halde serbest bırakıldığı şeklindeki iddialara ilişkin de şunları söyledi:

"Bu konuda bilgi kirliliğinin önlenmesi büyük önem taşımaktadır. Ayın 17'sinde 155'e gelen bir ihbarda, silah ateşi sesi duyulduğunun ifade edilmesi üzerine, polis birimlerimiz o noktaya yöneldiklerinde karşıdan gelen arabalarla ilgili incelemeler yaparlarken bu konuyla ilgili olarak Battalgazi kavşağı dediğimiz noktada bu kişilerle karşılaşılmıştır. 3 kişinin elindeki silahın kuru sıkı olduğu belirlenmiş, polis mevzuat gereği işlem yapıp, ilgili cumhuriyet savcılığına sevk etmiştir. 58 YTL para ceza verilmiştir, içlerinden (zanlılardan) bir tanesi nedeniyle bu işlem yapılıyor, diğer ikisi bilgi alınan kişi sıfatıyla işlem görüyor ve savcılık talimatıyla salıveriliyor."

Adli Tıp görüntülerine ilişkin de Daşöz, fotografın çekildiği mekanın bu tür olaylarda kullandığını ve "havalandırma" yeri olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanığı, Başbakan ve İçişleri Bakanı ile sürekli temas halinde olduklarını vurgulayan Daşöz, soruşturma çerçevesinde 24 saat çalışıldığını ifade etti. Daşöz, "Kısa bir süre kalmıştır. İnanıyorum olması gereken noktaya en sağlıklı bir şekilde ulaşılacaktır" dedi.

Daşöz, bir soru üzerine "gözaltına alınan polis yok" derken, zanlı Emre G.'nin kız arkadaşının, saldırı sonrası toplanan deliler nedeniyle mutlaka dinlenmesi gereken biri olduğu için gözaltına alındığını kaydetti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title