Haberler

Malatya'da Genel Seçime Doğru

CHP milletvekili adayı Veli Ağbaba, Doğanşehir'in Karaterzi köyünü ziyaret etti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Karaterzi köylülerin ilgisiyle karşılanan Ağbaba, yaptığı konuşmada, AK Parti milletvekillerinin (Türkiye ve Malatya büyüdü) söylemlerini eleştirdi.

Köylülerin mera alanlarının kiraya verilmesini eleştiren Ağbaba, şöyle konuştu:

"CHP iktidarında meralarınız geri size verilecek. Karaterzililer birleşmişler bir araya gelmişler ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kurmuşlar. Ne için kurdunuz? Çocuklarınızı geçindirebilmek için ve kendi emeğinize sahip çıkmak için. 3-5 tane hayvan alalım ve üretim yapalım dediniz. AKP buna izin vermedi. Bakın AKP sadece bir şey için var; AKP sadece kendi yandaşları için var, Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var. "

Ağbaba, Sümerbank ve Tekel fabrikalarının AK Parti iktidarı döneminde yok edildiğini savunan Ağbaba, şöyle devam etti:

"AK Parti'nin bir sloganı var; (Hayaldi Gerçek Oldu) Tekel vardı, Sümerbank vardı, sizlerin kullandığı meralarınız vardı, Kayısıbirlik vardı, Et Balık kurumu vardı. Bunların hepsi gerçekti, hayal oldu. Malatya'da üreten bütün kurumları tek tek yok ettiler. Malatya'nın geleceği ile oynadılar. Biz iktidara geldiğimizde bunların tek tek hesabını soracağız. "

Malatya merkez Halfettin Mahallesi'nde esnafları ve Atmalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret eden Ağbaba, "Atma'da bir okul yaptırıldı. Devlet her yerde yüzde 50 destek verirken Atma'da yapılan okula yüzde 25 destek verdi. Neden bu kadar az destek verdi diye insanların aklına bazı kuşkular geliyor, sormadan edemiyor. Ben o okulun yapımında vardım. Şimdi devlet vatandaşını hiç ayırır mı? Biz bunların hepsine son vereceğiz" diye konuştu.

CHP milletvekili adayı Ali Dağdelen ise televizyon kanallarını eleştirerek, para vermeyen adayın haber dahi yapılmadığını ileri sürdü.

Dağdelen, şöyle dedi:

"Bugün özellikle görsel medyadan biz şikayetçiyiz. Şahsen ben şikayetçiyim, parası olan televizyona çıkıyor, parası olan önceden programları kapatıyor. Bizim ağzımız kapatılıyor. Halkımızın, kitlemizin ağzı ve gözü kapatılıyor. İktidar partisi getiriyor, bütün televizyonlarda programları kapatıyorlar ve işgal ediyorlar. Onlar söylüyorlar, biz cevap hakkı istiyoruz. Bize cevap hakkı da verilmiyor. Diğer taraftan da tüm programlar dolu diyorlar, medya bugün iktidardan yana ve iktidardan yana olanlardan beslenenlerden yana. "

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title