Haberler

Malatya'da Genel Seçime Doğru

Malatya'da siyasi parti milletvekili adaylarının seçim çalışmaları sünüyor.

Malatya'da siyasi parti milletvekili adaylarının seçim çalışmaları sünüyor.

CHP Malatya milletvekili adayları Veli Ağbaba, Ali Dağdelen ve CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay'ı ziyaret etti.

Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Malatya'da yeni bir adliye binasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Referandumdan sonra bazı kuşkuların oluştuğunu belirten CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak yargının herkese eşit mesafede olmasını istiyoruz. Siyasetin yargının işine karışmamasını istiyoruz. Yargının tamamen kendi içinde geçmişte nasıl işlemişse bunu şimdi de yapması gerekiyor. Eğer geçmişte yapılmış yanlışlarda varsa bunlarında süratle düzeltilmesi gerekiyor. Biz sürekli savunuyoruz yargının Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de siyasilerin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda da yer almaması gerekiyor. Bizim seçim bildirgemizde de var. Eğer biz iktidar olursak, Adalet Bakanı ve Müsteşarı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda yer almayacak. "

Malatya Adliye binasının kullanışsız olduğunu belirten Ağbaba, şunları şöyle devam etti:

"Burası avukat arkadaşlarımızın ve yargının çok rahat koşullarda hizmet verebildiği bir yer olmaktan çıkmış. Maalesef adliye binamız yeterli değil. Mutlak suretle yeni bir adliye binasına ihtiyaç var ve sizleri ziyaretimizin amacı iktidara gelirsek yapacağımız projeleri sizlerle paylaşmaktır ve bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. "

Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay da ziyaretin kendisini memnun ettiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Milletvekili adaylarımıza da başarılar diliyorum. Eğer seçililerse ve Meclise girerlerse avukatlarımızın ve adliyemizin sorunları konusunda kendilerinden ciddi destek bekliyoruz. Siyaset kurumu şehrimizin ve ülkemizin bugününü ve yarının şekillenmesinde bence dinamik bir kurumdur. Adaylarımıza seçimlerde canı gönülden başarılar diliyorum. "

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title