Haberler

Malatya'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu meydanlara, kendi irademize sahip çıktığımız sürece Allah'ın izniyle artık darbe severler emellerine ulaşamayacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu meydanlara, kendi irademize sahip çıktığımız sürece Allah'ın izniyle artık darbe severler emellerine ulaşamayacak." dedi.

Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Malatya Valiliği önündeki meydanda vatandaşlara hitap etti.

Meydanı dolduran vatandaşları "Allah'ınıza kurban" diye selamlayan Tüfenkci, 15 Temmuz akşamı halkın sokakları, meydanları doldurarak birlik ve beraberliğini gösterdiğini söyledi.

Tüfenkci, darbecilerin o gün gözünün döndüğünü ve vatandaşları katlettiğini anlatarak, "Milleti tanımıyorlardı, milletin gücünü bilmiyorlardı. Millete istikamet çizmek istiyorlardı. Eğer birileri Türkiye'ye bir eksen çizecekse bir istikamet çizecekse işte bunu çizecek işte bu meydandaki Malatyalılardır. O tankların altına, o kurşunlara kendini siper edenlerdir istikamet çizenler. Eğer Türkiye üzerinde bir operasyon yapmayı düşünenler varsa Türkiye'yi bataklığa, Suriye'ye çevirmek isteyenler varsa milleti tanımamıştır." dedi.

Vatan, bayrak, millet için canın veren şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Onlara gerçekten çok şey borçluyuz. Eğer bugün demokrasiden, hukuktan bahsedebiliyorsak bunun en büyük nedeni işte o şehitlerimizdir. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sokaklara, meydanlara çıkın deyişiyle kendini dışarı atan, abdest alıp, namaz kılan o kurşunlara kendini siper edenlerdir bu vatanın gerçek sahipleri. Eğer Türkiye'de bir söz söyleyenler varsa, söz söylemesi gerekenler varsa milletin ta kendisidir. O nedenle ne kadar kendinizle övünseniz azdır. Çünkü sizler kendi iradenizle hukukunuza sahih çıktınız. Milletin meclisi bombalanırken, o hainler milletimi de bombaladıklarını çok iyi biliyorum. Milletimiz de işte bu millet meydanında tıpkı 81 ildeki vatandaşlar gibi bu meydanları doldurdu ve Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışanlara karşı haykırdı, haykırmaya da devam ediyor. Millet meydanlarda canını, kanın verdi ama özgürlüğünden ve demokrasisinden asla ve asla taviz vermedi. Başkomutan, Reisicumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan varsa eğer bu ülkenin lideriyse lideriyle bütünleşen bir millet olarak bugün bu meydanları doldurduk."

Tüfenkci, canını ortaya koyarak o sokaklara, meydanlara inen ve canını siper eden başta milletimiz olmak üzere, emniyet teşkilatına, belediye başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, vatansever Mehmetçiklere teşekkür ederek, "Bu meydanlara, kendi irademize sahip çıktığımız sürece Allah'ın izniyle artık darbe severler emellerine ulaşamayacak." ifadesini kullandı.

"Bugün birlik günü"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise alanda toplanan vatandaşları selamlayarak şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Çalık, darbe girişiminin ardından halkın dimdik ayakta durduğunu belirterek, Türk halkının vatan, bayrak, devlet nöbeti beklediğini söyledi.

Bugün Türkiye'nin her ilinde Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapıldığını anımsatan Çalık, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin demokrasi tarihi kara lekelerle dolu. 15 Temmuz 2016 tarihi kara bir leke olmaktan çıkarıldı. Buna milletimiz 'dur' dedi. 15 Temmuz bundan sonra demokrasi bayramı olarak kutlanacak. Bugün birlik günü 7 Ağustos Türkiye ve dünya tarihine beyaz harflerle yazılacak. Burada tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, herkes var. Milletimiz burada, tüm Türkiye burada ve tüm dünyaya haykırıyoruz, bir daha Türkiye'ye darbe yapmaya kalkan 78 milyonu karşısında bulacak. Bayraklarıyla karşısında bulacak, topun önüne yatarak karşısında bulacak. Herkes haddini bilecek ve Türkiye Cumhuriyetine hiç kimse darbe yapmaya kalkmayacak. Bu millet var olduğu sürece Allah'ın izniyle bir daha bu darbeler Türkiye Cumhuriyeti üzerinde var olmayacak."

Diğer konuşmacılar

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise 15 Temmuz'da Türkiye'nin yüreğine kene gibi yapışmış, hançer gibi saplanan hain teröristlerin o üzücü hadiselerini hep beraber yaşadıklarını ancak halkın o ihanetin, kalkışmanın karşısında dimdik durarak, terörist saldırıya karşı milletin gücünü gösterdiğini vurguladı.

Meydanları vatandaşların boş bırakmadığını aktaran Toprak, "Bu nöbetle ülkemizi bölmek isteyenlerin o hainlerin hesaplarını tersine çevirdiniz. O nedenle herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanından aldığımız güçle, sizlerden aldığımız güçle burada meydana gelebilecek her türlü olumsuz niyetin karşısında sizlerle def etmeyi bildik. 15 Temmuz kara lekesinin karşısında dimdik duran sizlere minnettarlığımı dile getiriyorum. Bundan sonra da canımızı ortaya koyarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da halkın darbe girişimine karşı dimdik durduğuna işaret ederek, vatandaşlarla ne kadar gurur duysalar az olacağını söyledi.

Ak Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ve diğer konuşmacıların ardından İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen miting kurulan ekrandan izlendi.

Öğle saatlerinden itibaren valilik önüne toplanmaya başlayan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti. Meydan Türk bayraklarıyla donatılırken, alandaki vatandaşların serinlemesi için gül suyu sıkıldı.

Mitinge 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Tüfenkci AK Parti Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title