Haberler

Malatya'da "Bir Gülücük Yeter" Projesi

Malatya Valisi Ali Kaban, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yürütülen "Bir Gülücük Yeter" projesi kapsamında gerçekleştirilen satranç takımı dağıtım törenine katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Kaban, Niyazi Mısri İlkokulu'nda gerçekleştirilen tören öncesi yaptığı konuşmada, 2015'te dört bin 500 öğrenciyle başlayan projenin bu yıl itibariyle beş bin 800'e ulaşmasının önemli olduğunu belirtti.

Gerek satranç gerekse de daha ilkeli oyunlar üzerinden zihinler geliştirdiğini aktaran Kaban, şunları kaydetti:

"Öncelikle zihinle birlikte çok ahlaklı bir nesil yetiştirmek gibi yükümlülüğümüz var. Ahlak kavramı evrenseldir, bütün zamanlar ve mekanlarla iç içedir. Kendisiyle barışık, ailesiyle barışık, toplumuyla barışık nesiller yetiştirmek yolundayız, bunun içinde eğitim faaliyetlerinin önemi, sorumluluğu ve çokta büyük etkisi vardır. Çevresine zarar vermeyecek, evrensel anlamda genel ilkeler dahilinde faydalı olacak ahlak kavramını kendimize ve evlatlarımıza aktarmamız gerekmektedir. Kültürel aktarımın en önemli boyutlarından biriside budur."

Konuşmanın ardından Vali Kaban, satranç takımlarını protokol üyeleriyle Niyazi Mısri İlkokulu birinci sınıflarında okuyan çocuklara verdi.

Törene Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yeşilyurt Ali Kaban Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title