Haberler

Malatya'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

Atatürk Ölümünün 69.yıldönümünde Malatya'da Düzenlenen Etkinlikler Anıldı.

Atatürk ölümünün 69.yıldönümünde Malatya'da düzenlenen etkinlikler anıldı.

Malatya'da ilk anma töreni Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Buradaki törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdim, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu askeri ve mülki erkan, AK Parti CHP,MHP,ANAP, DSP,İP VE BTP İl Başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarını yetkilileri ile öğrenciler katıldı. Burada Anıta çelenklerin sunulmasından sonra Atatürk'ün aramızdan ayrılış saati olan 09.05'de 2 dakikalık siren çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Anıt önündeki anma töreni Vali Halil İbrahim Daşöz'ün Anıt Şeref Defteri'ni imzalamasıyla sona erdi.

Atatürk Evi’ni gezen protokol üyeleri daha sonra anma törenlerinin yapılacağı Halk Eğitim Merkezi'ne geçti. Halk Eğitim Merkezi'ndeki törende İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Songül Taş 'Atatürk ve Türk Aydınlanması' konulu sunum yaptı.

Prof.Dr. Taş, şunları söyledi: "Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş bir toplum oluşması yolunda verdiği bağımsızlık savaşı ile köhnemiş ve parsellenmiş bir imparatorluğun yerine bir ulus devletin temellerini atmıştır. Ulus devletler var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti de var olacak ve gelişmiş ülkeler arasında yer alma çabasını sürdürecektir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle andığımız bu gün onun aydınlanma devrimini daha çok anlamak, anlatmak, özümsemek ve savunmak durumundayız."

2. Ordu Komutanlığı'ndan Tank Kurmay Yüzbaşı Özkan Gürhan, ' Atatürk'ün Askeri Kişiliği' konulu sunum yaptı.

Törende, Atatürk'ün Gençliğe Hitabı ile Gençliği Ata'ya cevabı öğrenciler tarafından hep birlikte okundu. Anma töreninde seçme marşlar ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ve Mahsuni Şerif'in ' Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' şarkısı okunmadı.

Törende Atatürk'ün yaşamından kesitlerinde anlatıldığı belgesel gösterildi. Çanakkale Savaşı’nı anlatan 'Kınalı Mehmet' ile ilgili anlatım sırasında protokol mensupları duygulandı.

(BK-ST-Y)

10.11.2007 16:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title