Haberler

Malatya Belediyesin Kültür ve Sanat Etkinlikleri

Belediye Başkanı Çakır: "Malatya'nın sosyal ve kültürel kalkınması için de yoğun bir çaba harcıyoruz"

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediyenin kültür ve sanat etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Belediye Sanat Merkezinde basın toplatısı düzenleyen Çakır, kültürel faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

Çakır, Sanat Merkezinin yanı sıra 12 çok amaçlı sosyal tesis, Yeşiltepe, Melekbaba ve Salköprü Mahallelerinde birer semt konağı, Tecde ve Konak Mahalleleriyle Sanat Merkezinde 3 okuma ve eğitim merkezi, Kadın Kültür ve Spor Merkezi ve Aile Danışma ve Destek Merkezini Malatyalıların hizmetine sunduklarını kaydetti.

Göreve geldiğinden bu yana rutin belediye hizmetlerinin kalitesini yükseltme çabasında olduğunu belirten Çakır, " Malatya'nın sosyal ve kültürel kalkınması için de yoğun bir çaba harcıyoruz. İlk olarak belediye hizmet binamızın karşısında bulunan atıl haldeki yapıyı tadilattan geçirerek Sanat Merkezine dönüştürdük. Burada sanat kurslarımızı düzenlemeye başladık. Bugüne kadar bu kurslardan 43 branşta toplam 10 bin 500 kişi yararlandı. Şu anda 82 kursta 2 bin 129 kişiye eğitim veriliyor" diye konuştu.

Çakır, Malatya Belediyesinin tarihinde ilk defa Şehir Tiyatrosu kurduklarına vurgu yaparak, "Şehir Tiyatrosu 7 farklı oyun sahneledi. Ayrıca seyyah sinema ve tiyatro tırımızla 107 farklı oyun ve skeci 100 bini aşkın izleyiciye buluşturduk. Oyuncularımız bu tırımızla il merkezinin yanı sıra ilçe, belde ve köylerimize kadar giderek 78 ilkokulda oyun sahneledi" dedi.

Daha sonra gazetecilere kültür ve sanat faaliyetlerinin gösterildiği bir sinevizyon gösterisi izletildi.

Toplantının ardından Abdullah Gül Parkı'ndaki Hanımlar El Emeği Göz Nuru Çarşısı'nı ziyaret eden Çakır, Malatya'nın kadın dostu kent olduğunu belirterek, "Çarşıyı kadın dernekleriyle birlikte açtık. Bütün Malatyalıları buradan alışveriş yapmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Yeşiltepe Malatya Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title