Haberler

Malatya: Begüm Kartal Cinayeti Davası

Malatya'da Gittiği Bir Kına Gecesinde Tabancayla Ateş Açılması Sonucu Hayatını Kaybeden Begüm Kartal Davasında Katil Zanlısı Esas Hakkındaki Savunmasında, "Vicdanen Rahatım, Cinayeti Ben İşlemedim" Dedi.

Malatya'da gittiği bir kına gecesinde tabancayla ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Begüm Kartal davasında katil zanlısı esas hakkındaki savunmasında, "Vicdanen rahatım, cinayeti ben işlemedim" dedi.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 tarihinde bir bahçede yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın öldürülmesi olayıyla ilgili 1'i tutuklu toplam 3 sanığın yargılanmasına Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar aşamasına gelindi. Mahkemedeki duruşmaya, katil zanlısı O.U. (21) ile diğer sanıklar Y.U. (40) ve M.D. (20) ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada sanık avukatlarından Avukat Bayram Özcan, esas hakkındaki savunmada, "Sanık O.U'nun atılı suçu işlediğine dair yeterli delil bulunmamaktadır. Somut mahkumiyete yeterli her türlü şüpheden uzak delil elde edilememiştir. Kanaatimizce düğündekilerden her hangi biri her nasılsa ateş ederken Begüm vurulmuş ve ölümüne sebebiyet verilmiştir. O.U. bu suçun faili değildir, beraat ve tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Bu suçu işlemediğini söyleyen zanlı O.U. ise "Ben ölen tarafı tanımam, vurmam için her hangi bir neden yoktur. Ben vicdanen rahatım, suçsuzum" ifadelerini ileri sürdü.

Mahkeme katil zanlısı O.U.'nun tutukluluk haline karar vererek duruşmayı 23 Kasım 2006 tarihine erteledi.

Bu arada, duruşmayı izleyen Begüm Kartal'ın annesi Nazan Kartal, adliye binası önünde gelişmelere tepki gösterdi. Zaman zaman sinir krizleri geçiren acılı anne, katil zanlısına gerekli cezanın verilmesini istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title