Haberler

Malatya-Bdp Malatya İl Kongresi'Ne Katılan Demirtaş'I 14 Siv

'ülkede Savaş Yok Diyenler Barışamaz'

'ÜLKEDE SAVAŞ YOK DİYENLER BARIŞAMAZ'

BDP Malatya 1'inci Olağan İl Kongresi, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongrede konuşan Genel Başkan Selehattin Demirtaş, halkın arasında Kürt sorunu, başörtüsü sorunu, Alevi sorunu bulunmadığını belirterek, ülkeye demokrasiyi de yalnızca halkın getirebileceğini söyledi.

Bugün saat 11.00'de Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda toplanan kongreye İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP'li Belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Genel Başkan Selahattin Demirtaş salona gelmeden önce partililer çalan müzil eşliğinde halay çekti. Son günlerde yaşanan yumruklu saldırılardan sonra Emniyet Devlet Büyüklerini Koruma Şubesi tarafından, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 14 sivil polis koruma verildi. Selahattin Demirtaş ve Sebahat Tuncel'in bindiği araç 3 koruma aracı eşliğinde kongrenin yapılacağı kapalı spor salonuna girdi.

Genel Başkan Demirtaş içeri girmeden önce, divan kurulunun oturacağı masaya konulan Türk Bayrağı bir partili tarafından alınarak daha aşağıda bir yere bırakılmak istendi. Salon görevlileri duruma müdahale ederek Türk Bayrağı'nı tekrar divan masasına yerleştirdi. Ardından da Türk Bayrağı'nın yanına Sarı- Kırmızı- Yeşil renkte flama konuldu.

'BAYKAL, BAHÇELİ, ERDOĞAN SORUNU VAR'

Partililerin sloganları eşliğinde salona giren Demirtaş ve Tuncel yerlerini aldıktan sonra kongre başladı. İstiklal Marşı'nın çalınmadığı kongrede saygı duruşu sırasında ise marş çalındı. Partililere seslenen Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Başbakan ve CHP liderine yüklendi. Demirtaş, bu ülkeye demokrasiyi yalnızca halkın getirebileceğini belirterek, "Halkın arsında Kürt sorunu yok, başörtüsü sorunu yok, bu ülkede Alevi sorunu yok, bu ülkede Baykal sorunu var. Bu ülkede Bahçeli Sorunu var, Erdoğan sorunu var" dedi. Demirtaş konuşmasın şöyle sürdürdü:

"Eğer bu liderler, bu partiler gerçekten bu sorunların çözümüne katkı sunmak istiyorlarsa, ya halkın önünü açsınlar ya da gidip evlerinde otursunlar. Halkımızın artık Barış ve Demokrasi gibi bir alternatif partisi var. Bu ülkeye ne Baykal ne Erdoğan, ne de Selahattin Demirtaş demokrasiyi getirebilir. Bu ülkeye demokrasiyi ancak halk getirebilir."

'SAVAŞ YOK DİYENLER BARIŞAMAZ'

Geçtiğimiz gün TBMM'de anayasa değişikliği görüşmelerinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile BDP'li vekillerin tartışmasına da değinen Selahattin Demirtaş, Şahin'in 'Bu ülkede savaş yok' sözünü eleştirdi. "Savaş yok diyenler barışamaz" diyen Gönültaş şöyle konuştu:

"Bu ülkede barışmak için önce bir savaşı görmeniz lazım. Öyle Meclis kürsülerinden 'bu ülkede savaş yok' diyorsanız, 'barış da olmaz' dersiniz. O zaman önce savaşı kabul edeceksiniz ki, barışa gönüller açılsın. Şimdi ordu savaşta, hava kuvvetleri savaşta, jandarma topyekün savaşta, ama Meclis Başkanı'mızın bundan haberi yok. Meclis Başkanı, bu ülkede halen ordunun savaşta olduğundan haberi yok. O halde sayın Meclis Başkanı ve Meclis'te 'bu ülkede savaş yok' diyenleri buralara davet ediyorum."

Demirtaş'ın konuşması sırasında sahnenin altından, yüzleri puşu ile kapalı 2 kişi ellerinde terör örgütü flaması ile Abdullah Öcalan'ın posterini salonda dolaştırdı. Partililerin de zafer işareti yaparak destek verdiği 2 kişi, tekrar sahnenin altına girerek kayboldu.

TUNCEL'İN BABASI İL BAŞKANI

Barış ve Demokrasi Partisi Malatya 1'inci olağan il kongresinde tek aday olan Fahrettin Tuncel'in, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in babası olduğu öğrenildi. Fahrettin Tuncel bütün delegelerin oylarını alarak tekrar il başkanlığı görevine seçildi.

'BEYAZ GÖMLEK, KIRMIZI KRAVAT'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Malatya ziyareti sırasında korumakla görevli sivil polislerin hepsinin aynı renkte takım elbise giymesi ince bir mesaj olarak algılandı. Sivil korumalar beyaz gömlek üzerine kırmızı kravat takarak, BDP lideri Demirtaş'ı korudu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title