Haberler

Malatya: Anadolu'da Ekonominin Desteklenmesi Projesi

Türk-Alman işbirliğiyle yürütülen Anadolu'da ekonominin desteklenmesi projesi kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı.

Türk-Alman işbirliğiyle yürütülen Anadolu'da ekonominin desteklenmesi projesi kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda başlayan toplantının açılışında konuşan TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) ile yürütülen Anadolu'da ekonominin desteklenmesi projesini 2003 yılından beri devam ettiğini bildirdi. Kabadayı, "İş hayatında insan hakları ve çalışma koşulları 1990'lı yılların başından itibaren artan oranda önem kazanmakta ve medya aracılığıyla kamuoyunun bilincine yerleşmektedir. Günlük hayatımızda karşımıza çıkan birçok üründe olduğu gibi, üretimde de kapsamlı sosyal standartlara uyulması, uluslararası markaların ve ticaret zincirlerinin satın alma davranışları üzerinde önemli ölçüde etkileri olmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de üreticiler belirli davranış kurallarına uymakla yükümlü kılınmaktadır" dedi.

Günümüzün uluslararası rekabet koşullarında sosyal standartların yükselmesinin, Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün gelişmesi ve Türkiye ekonomisine katkı açısından son derece önem taşıdığını kaydeden Kabadayı, "En az ekonomik boyutu kadar önem taşıyan diğer boyutsa Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım sürecinde AB Sosyal Gündemini benimsemesi ve Türk KOBİ'lerini bekleyen büyük değişimlerdir" diye konuştu.

Seminerde, İş Pazar Sektör Yöneticisi Frederic Misrahi, Dış Ticaret Müsteşarlığı Tekstil ve Konfeksiyon Ürünleri Daire Başkanı Bilal Sürücü, Metro Grup Kalite Kontrol Yöneticisi Ebru Karaeminoğulları, Eğitmen-Denetçi Aykut Kazancı, Yrd. Doç. Dr. Kübra Yenisey tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title