Haberler

Malatya 91 Bin Dev Öğrenci 2. Sevgi Festivali Başladı

Malatya'da Malatya Valiliği'nin Öncülük Ettiği 91 Bin Dev Öğrenci 2. Sevgi Festivali, Düzenlenen Etkinliklerle Başladı.

Malatya'da Malatya Valiliği'nin öncülük ettiği 91 Bin Dev Öğrenci 2. Sevgi Festivali, düzenlenen etkinliklerle başladı.

91 Bin Dev Öğrenci 2. Sevgi Festivali nedeniyle düzenlene kortej yürüyüşü Öğretmenevi'nin önünde başlayarak, İnönü Kapalı Çarşısı önünde sona erdi. Yürüyüş esnasında öğrenciler kaldırımda yürüyen vatandaşlara karanfil dağıttılar. Vali Halil İbrahim Daşöz ile protokol üyelerinin katıldığı yürüyüşte öğrenciler, sevgi, dostluk, organ ve kan bağışı, okuma, sanat, ağaçlandırma, sigarayı bırakma, spor, enerji ve su verimliliği gibi konularda pankartlar taşıdılar.

İnönü Kapalı Çarşısı önündeki meydanda sona eren kortejden sonra açılış konuşmaları yapıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz, öğrencilerin sevginin en güzelini bütün dünyaya gösterdiğini belirterek, "Başarı ve mutluluğu birlikte yaşamasını gösterdiler. Ne mutlu su çocuklarla bu şehirde yaşayan bizlere" dedi.

Törende, Vali Halil İbrahim Daşöz, çocuklar ve misafirler toplu halde havaya güvercin uçurdular.

Tören müzik dinletisi ve kitap okuma ile devam etti.

Bu arada, Malatya'daki Zirve Yayınevinde 18 Nisan 2007 tarihinde öldürülen Alman Tilman Geske'nin Malatya'da eğitimlerini sürdüren çocukları Michael ve Luhas Geske'de Sevgi Korteji'nde yer aldılar.

(BK-OÇ-Y) 29.05.2008 18:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title