Haberler

Malatya: 22 Ağustos'ta Malatya'da Doğalgaz Kullanılmaya Başlayacak

Malatya Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım A.Ş (Pegaz) yetkilileri 22 Ağustos 2006 tarihinde Malatya'da doğalgazın kullanılmaya başlayacağını bildirdi.

Malatya Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım A.Ş (Pegaz) yetkilileri 22 Ağustos 2006 tarihinde Malatya'da doğalgazın kullanılmaya başlayacağını bildirdi.

Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu, Pegaz yönetim kurulu üyesi Birol Ensari, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim ve Belediye Basın-Yayın Müdürü Cemal Aslan'ın katıldığı basın toplantısı Akkoza Otel Salonu'nda gerçekleştirildi. Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu, 22 Ağustos 2006 tarihinde Bostanbaşı Beldesi Çitlik Caddesi'ndeki bir evde düzenlenen törenle Malatya'da evlerde ilk doğalgaz kullanımının başlayacağını söyledi. Doğalgaz kazı çalışmalarında asfaltlama sorunun belediyeden değil, biraz da kendilerinden kaynaklandığını bildiren Zorlu, "Kazı ve boruların döşenmesinden sonra bir de test için bekleniliyor. Dolayısıyla asfaltlama gecikiyor" dedi. Pegaz yönetim kurulu üyesi Birol Ensari ise, komşu kent Elazığ'da ve bir iki ilde daha abonelik bedelinin 5 dolar, Malatya'da 180 dolar olmasıyla ilgili şikayetleri de cevaplandırdı. Yapılan ihalede bu kadar düşük abonelik bedelinin Elazığ'a ihanet olduğunu iddia eden Ensari, "Çünkü, şehir içi şebeke döşeme işini alan firma işi zamanında bitirmeyecek" iddiasında bulundu. Trakya, Elazığ ve Antalya'da abonelik bedellerinin ihalede düşük olarak kaldığını söyleyen Ensari, "Abonelik parası alındığında sayaç parası içindedir. Sayaç parası sadece 30 dolar. Nasıl 5 dolara abonelik ihalesini alıyorlar anlamak mümkün değildir" şeklinde konuştu. Şehir içi şebekesini döşerken sıkıntılar yaşandığını, yıllar önce yapılan altyapıda, mesela su borusunun nereden geçtiğinin bilinmemesi nedeniyle kazı çalışmasında bazen su borularının patladığını ve bazı bölgelerde sıkıntılar yaşandığını söyleyen Ensari, bu sıkıntıları en aza indirmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Doğalgaz nedeniyle kentte 400-500 milyon dolarlık katma değer sağlanmış olacağına parmak basan Ensari, ev ve apartman iç tesisat döşeme işini de lisans verdikleri firmalara yaptırma zorunluluğu olduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title