Haberler

Malatya: 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız Malatya'da

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Ateşkes ve Af Konularının PKK'nın Siyaset Sahnesine Çekilmesi Senaryolarının Birer Parçası Olduğunu Savunarak, "Kimse Hayaller Kurmasın, Yanlış Hesaplar Peşinde de Koşmasın" Dedi.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, ateşkes ve af konularının PKK'nın siyaset sahnesine çekilmesi senaryolarının birer parçası olduğunu savunarak, "Kimse hayaller kurmasın, yanlış hesaplar peşinde de koşmasın" dedi.

Orgeneral Hasan Iğsız, şehit yakınları ve gazilere Malatya Orduevi'nde bir iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı Alaaddin Örsal, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, Emniyet Müdürü Ali Osman kahya, Polis Okulu Müdürü Recep Özmen ile çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesinde bir konuşma yapan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, terör konularına ilişkin mesajlar verdi. Orgeneral Iğsız, "Hepinizin üzüntü duyduğu ve rahatsız olduğunuzu tahmin ettiğim bir konuya değinmek istiyorum. Bildiğiniz gibi son günlerde PKK terör örgütünün sözde ateşkesinden bahsediliyor. Bir kere 'sözde' tabirini kullanma ihtiyacını hissediyorum. Çünkü bir devlette, onun silahlı kuvvetleriyle bir terör örgütü arasında ateşkes diye bir şey söz konusu olamaz. Şimdi maalesef sizler onları çok iyi biliyorsunuz, içerde veya dışarıda onun destekçisi durumunda olan bazı gruplar, 'Efendim bakın terör örgütü ne kadar iyi niyet gösterdi. Siz de bunlara karşılık verin demeye hazırlanıyorlar'. Peki ne yapalım? 'Efendim öncelikle operasyonları kesin, durdurun'. Zaten kış geliyor, PKK kışın zaten eylem imkanlarını büyük ölçüde yitiriyor. 'O halde bırakın PKK kışın rahat rahat dinlensin'. Sonra kendi istediği zaman daha güçlenmiş olarak kaldığı eylemlerine tekrar başlasın. Peki başka ne yapalım? 'Efendim af çıkartın'. Bakın sırada olan şeyler bunlardır. Bunlar, PKK'yı siyaset sahnesine çekme senaryosunun parçalarıdır" diye konuştu. Iğsız, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sayın Genelkurmay Başkanımız, Sayın Kara Kuvvetleri Komutanımız defalarca ve net bir şekilde ifade ettiler. Bugün ben de sizlere terörle mücadeleden sorumlu olan 2. Ordu'nun Komutanı olarak aynı açıklıkla ifade ediyorum. Terörlü mücadelemiz artan bir kararlılıkla sonuna kadar devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kimse hayaller kurmasın, yanlış hesaplar peşinde de koşmasın. Efendim Silahlı Kuvvetler bu işi ne zaman durdurur? Durdurur mu durdurur. Ne zaman? Dağda elinde silah olan terörist kalmayıncaya kadar. Başka? Kendileri, kendilerini ve silahlarını getirip Türkiye Cumhuriyeti adalet sistemine teslim ederlerse, silahlı kuvvetler de ondan sonra mücadeleyi sonuçlandırmış olarak bırakır. Bunun dışında hiç kimse başka beklentiler içerisinde olmasın. Bunu özellikle sizlere ifade etmek istiyorum. Çünkü yürekten inanıyorum ki bu tarz konuşmalar en fazla sizleri rahatsız ediyor. Ama bu konuda hiç bir endişeniz olmasın."

Orgeneral Iğsız, şehit aileleri ve gazilere de seslenerek, "Acıları en yoğun yaşadığınız dönemde yanınızda bizi buldunuz. Ondan sonra da bizim sıcaklığımızı her zaman hissettiniz. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi, sizler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birer ayrılmaz parçası olarak devam edeceksiniz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title