Haberler

Maksifed Başkanı Bekişoğlu'ndan Komşu Ülkelerle Ticaret Çağrısı

Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Maksifed) Başkanı Serhas Bekişoğlu, Bulgaristan'la Olan Ticaret Hacminin 4 Milyar 12 Milyon Dolara Yükseldiğini Belirterek, Komşu Ülkelerle Olan Ticareti Arttırmak Hedefinde Olduklarını Söyledi.

Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Maksifed) Başkanı Serhas Bekişoğlu, Bulgaristan'la olan ticaret hacminin 4 milyar 12 milyon dolara yükseldiğini belirterek, komşu ülkelerle olan ticareti arttırmak hedefinde olduklarını söyledi.

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (Bansiad) Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı. Bandırma Ticaret Odası Oda Restoran'da yapılan toplantıya Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Maksifed) Başkanı Serhas Bekişoğlu, Bansiad Başkanı Nihat Yazıcı, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Edip Örücü'nün yanısıra dernek üyesi sanayici ve işadamları katıldı. Toplantıda konuşan Maksifed Başkanı Serhas Bekişoğlu, demokrasinin en kıymetli ve en önemli aktörlerinin sivil toplum kuruluşları olduğuna dikkat çekerek, bugünkü koşullarda sivil toplum örgütlerine büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Maksifed olarak 'Sınırın Bir Adım Ötesi' isimli bir program başlattıklarını ifade eden Bekişoğlu, "Amacımız komşu ülkelerdeki iş, ihracat ve yatıım imkanlarını paylaşmak. Sınır komşularımızla ticaret hacmimiz halen en üst seviyede değil. Bu seviyeyi karşılıklı heyetler ve fuar katılımlarıyla sağlamayı hedefliyoruz. Bölgesel ticaret dolayısıyla komşu ülkelerle ticaret, özellikle gelişmiş ülkelerin ticaret hacimlerinde önemli bir yere sahiptir. Türkiye'nin ise yıllık ithal talebi 250 milyar doların üzerinde olan komşu ve çevre ülkeleriyle ticari ilişkileri yeterli düzeyde olmadığını görüyoruz. 2002 yılı sonunda Bulgaristan'la ticaret hacmimiz 888 milyon dolarken, 2007 sonunda 4 milyar 12 milyon dolara yükselmiştir. Hedeflenen ise 10 milyar doları yakalamaktır. Gerek coğrafi, kültürel ve tarihsel yakınlık avantaja sahip olduğumuz, gerek ekonomilerimizin birbirlerini tamamlayıcı yapıda bulunduğu komşu ülkelerdeki ticaret potansiyellerinin değerlendirebilmesi için federasyon olarak üzerimize düşeni yapmayı planlıyoruz" dedi.

(MEY) 17.04.2008 18:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title